Deepedition Bakvända Bloggpris: Resten av bidragen avslöjade!

Som jag tidigare berättat så vann Leo Magnussons beskrivning av Lokessons blogg Deepedition Bakvända Bloggtävling.

dpdbkvblprs

Men resten då? Jag väljer att inte sätta ut eventuella poäng men jag vet att många är extremt nyfikna på vilka de andra bloggarna är. Så här kommer de – plus några bonusbeskrivningar:

Mary har skrivit följande:

En gång i världen fanns tidningen MAD. Idag finns bloggen X. Den är så begåvad i sin enkelhet med alla på kornetsituationer. den är både på allvar och på lek. Jag anser att varenda tidning med lite självaktning skulle anställa den här bloggaren. H*n kan fylla upp för Gahlin, Swanberg och vem som helst i samma genre. Det på ett modernt sätt dessutom, genom att blanda text och bild och nät och vardagsbetraktelser. Sveriges roligaste blogg – jag tror det. X is a must för att få dagens leende. Det behöver alla. X behövs och borde få ett större utrymme i media helt enkelt.

Och bloggen som är beskriven är: Stationsvakt

Anjo har skrivit följande beskrivning:

Redan innan lågkonjunkturen slog till planerade X att bygga miljövänligt, smart och utifrån tanken att onödigt är just onödigt. Nu står de mitt i en kris där inga pengar finns och deras tankesätt är än mer rätt i tiden.

Bloggen är Sync Blog.

Anonym har beskrivit en blogg:

En personligt skriven blogg om att överleva då och nu. Bloggaren berör genom att låta en ta del av funderingar och tankar utifrån att ha tvingats till att överleva.

Den beskrivna bloggen är VendettanBettan.

Batbut har skrivit följande:

Med några få, kraftfulla och oftast humoristiska meningar får hon fram sitt budskap. Och det oavsett om det gäller hennes irrfärder på den svenska landsbygden, jakten på drömprinsen eller djuplodande studier av kvällspressen

Bloggen som beskrivits är Pale Green Woman.

Kajsa har skrivit följande:

Rosa och svart. Ironi och allvar. Självdistans på hög nivå. Och små glimtar ur en verklighet, en vardag, där de små obetydliga stunderna gör hela bloggen. Iskall, enkel och med en självdistans som får en trilla i taket av skratt. En av få bloggar som lyckas vara bra bara genom att ta upp vardagen, precis så som den är.

Bloggen som hon beskrivit är Emmie – just the way I am. En gissning var Tricky Tricky.

Följande beskrivning har Ulrika Gabriel skrivit:

En blogg om köpstopp,vägen till hållbar konsumtion och om ett enklare liv. Torrt och trist? Oh, nej! Fullt av livsglädje, fakta, funderingar och vettiga tips. Vackra bilder och kloka tankar, alltså snyggt förpackad. En blogg där jag får lära mig nytt och vettigt utan en massa pekpinnar.

Och det är TaggaNer som beskrivits på det sättet.

Åsa beskriver sin favoritblogg så här:

Jag läser bloggen för att jag tycker den överraskar, samtidigt som den håller en linje. Reflektionerna är ofta klockrena i kombination med uttryck av nyfikenhet och intresse av hur andra tänker om samma sak. Bloggaren har stora kunskaper och intelligensen lyser igenom. Vardagliga tråkiga sysselsättningar kan lyfta till andra dimensioner genom ett annat tankesätt. Bloggen har bredd, men känns ändå rätt så nischad för det känns som om det finns en linje i den. Vardagligheter, dagsaktualiteter, ekonomiska vardagligheter och vetenskapliga reflektioner avlöser varandra. Bloggaren har en kunskap som bloggaren lyckas förmedla på ett lättsamt sätt. Det som skrivs är alltid bra skrivet. Jämförelsen med en populärvetenskaplig tidning finns ibland,  men jag föredrar i så fall den här bloggen på grund av variationen, humorn, integriteten hos bloggaren och att den alltid ger feedback på kommentarer.

Bloggen som beskrivs är Triloger.

David Jansson har skrivit följande:

Det här bloggen tycker jag ställer sig över alla andra genom det sätt som den kombinerar insikt och optimism. Många verkar tro att det inte verkar vara möjligt att vara verkligt insiktsfull och sann optimist samtidigt. Den här bloggen visar att det <i>är</i> möjligt. Den visar därmed att det går att skriva uppmuntrande hellre än kritiserande, och fortfarande vara slagkraftig.

Bloggen är Contrary Brin.

En anonym har skrivit på det här sättet:

Jag skrattar ofta högt när jag läser den här bloggen. Bloggaren tar sig an alla möjliga aspekter av samhället, vardag, politik, ekonomi, vetenskap med samma klarsynthet och återhållet sprudlande entusiasm. Man får faktiskt för sig att han sitter och småfnissar när han skriver! Med grunden i en vetenskap lånas vilt från andra vetenskaper på ett extremt förtjänstfullt vis. Resultatet blir till en tvärvetenskaplig gryta av insikter. Sammanfattningsvis; bloggen är lättläst och ohyggligt rolig.

Bloggen är Inslag.

Fischer skriver så här om sin favvo:

Det stilmässiga är det förbluffande. Från illeraktigt akademiserande till ren pip-i-magen-känsla – alltid med glöd och full fart framåt och kanske det tydligaste och mest självklara fokus jag sett på en ickekommersiell blogg. I sanning en representant för kategorin ”nya medier”.

Bloggen som Fredrik beskriver så här är Antigayretorik.

Hemliga Morsan har beskrivit en av sina favoriter så här:

Bloggen har det mest utvecklade samspelet mellan författaren och läsarna; en symbios. Författaren bygger ett hus, som kommentatorerna sedan fyller med liv och rörelse. Det är den enda blogg jag regelbundet går in och läser varje inlägg flera gånger, för att följa diskussionen bland kommentarerna.

Bloggen som hon beskriver så här är Lotten. Gissningar var… Lotten och www.hurjagblevrik.se .. eh…

Sofia S har skrivit om sin favoritblogg:

X blogg är som ett Kinderägg: tre i ett, liksom. Dels en dokusåpa fylld av igenkänningshumor och vardagsgalenskap, dels en folkbildningsinstitution med redogörelser och utredningar om ditt och datt, dels en salong för bildad och underhållande konversation. X är något av bloggarnas bloggare, och i hennes kommentatorsbås är stämningen hög, tankarna djupa, bildningen bred och humorn central. Att hon sen är genrens stilistiska mästare gör knappast saken sämre; X vet hur en slipsten ska dras …

Och bloggen som hon beskriver så här är… Lotten igen! Gissningar var Lotten och Hemliga Morsan aka Messerschmitt

Kristina J har beskrivit en (som det visar sig) klassiker:

Ibland skrattar jag gott åt hans humoristiska små historier eller filmsnuttar han hittat. Emellanåt njuter jag av hans oerhört vackra och stilfulla bilder. Ofta ler jag åt värmen i inlägg om barnen, vardagen, kärleken. Sen – helt plötsligt – en hästspark rätt i solar plexus och mina ögon tåras av de starka känslor han förmedlar. Hans blogg är starkt beroendeframkallande och fick jag lov att bara läsa en enda blogg skulle jag välja denna. Den har allt – och jag hoppas han aldrig, aldrig lägger ner!

Det är Ett liv i exil som beskrivs. Faktiskt gissade någon (?) på Silverfisken själv liksom Heja Abbe!

JennyLi har skrivit följande:

Här är varje inlägg som en virvelvind, det går snabbt, det viner om öronen och hjärncellerna får slå knut på sig själva för att hänga med – men det är värt det, varje gång. Mer än en gång har den här bloggen fått mig att överrumplas av plötsliga gapskratt, över de oväntade ordvändningar och associationslekar som skribenten dribblar fram. Jag imponeras, jag skrattar mig dubbelvikt och jag ser fram emot varje nytt inlägg!

Och bloggen som hon blir överrumplad av är… Lotten igen!! Gissningar var på Halvars Huvudsaker (virvelvind? *asg*) och Lilla Blå.

Sen har det kommit in några förklaringar för sent men de får gå som bonus:

Morelli skriver följande:

För att X bloggar frekvent, publicerar fantastiska bilder,  intressanta texter om olika fenomen som hon tänker på och hon länkar generöst till andra sajter. Hon bjuder på både sitt yrkesliv och sitt vardagsliv -men i precis lagom dos. Jag har aldrig träffat henne men känner mig mindre ensam när jag läser henne. En bra blogg är som en låtsaskompis!

Bloggen hon beskriver är Jenny Maria.

Och Pseudonaja skriver så här:

X står bakom en av Sveriges bästa bloggar. Hon skriver om vardagshändelser, festanekdoter, livet, jobbet, livet på jobbet, det jobbiga livet, livat på jobbet och mycket mer. Allt med en stor värme och ett självutlämnande utan att ge avkall på integriteten. Med ett rikt användande av metaforer gäckar hon läsaren och väcker nyfikenhet. Inte sällan inkluderas en twist som får en att frusta till i ett förlösande skratt. Jag lämnar alltid hennes blogg lite gladare.

och det är bloggen .en handfull vardagsrealism

Uppdatering: Glömde en som var med i tävlingen!

Jenny skriver så här:

Den här bloggen tycker jag om för att den gör ordkarameller av vardagen. Söta, syrliga, salta. Det filosofiskt vackra blandas med jordnära ironi och poetiska vardagsskildringar. Det bästa är att magin smittar av sig. En daglig dos, och även gråaste av vardagar får ett skimmer av distanserad skönhet och saga över sig.

Bloggen som beskrivs är Jensens Tankar. Nån trodde det var HakkeSnackar