Borlänges politiker borde tänka place-branding på ett annat sätt

Bästa skylten kom Solstickans kompis med. Hans mamma jobbar med att skylta upp butiksfönster… Resten var tyvärr rätt sorgliga både innehållsmässigt och utseendemässigt – bara att inse att man ska inte anställa lärare som copywriters :)

Vi har varit på demonstration utanför kommunhuset i Borlänge. Det eftersom politikerna i stan är ekonomiskt inkompetenta och nu ska dra ner oerhört mycket på skolan. Det var mycket folk – pinsamt bara att arrangörerna hela tiden påpekade att ”det här hade vi inte förväntat oss” och sen tre gånger läsa upp ett brev som de gav till alla kommunfullmäktigeledamöter. Det var rätt kass. Inga talkörer, inga megafoner. Inte nån vidare demo för en gammal anarkist som mig :).

Men barnen har nu varit med på sin första demonstration. Jag kunde inte låta bli att fråga dem om jag fick ropa ”Rädda SAAB!”1 men då fick jag onda ögat.

På nåt sätt känns det som om det egentligen finns en enda fråga som politikerna måste fundera över – och då lär de inse att dra ner på skolan inte är rätt väg att gå:

  • Vad är det viktigaste för den som funderar på att bosätta sig i en ny stad?

Uppdatering: det är mycket traditionella medier och Niclas Strandh just nu. Jag råkade uppenbarligen hamna på bild från demonstrationen. Det är då fan att man hann hem och sätta på sig såna där ”fotriktiga” kläder… ser ju ut som en jävla tomte… Och man har verkligen hamnat i ett intressant gäng: en moderatpolitiker och på andra sidan sverigedemokraternas representant. Så även om jag ser ut som en tomte så ja… :)

Reblog this post [with Zemanta]
  1. Nej jag tycker inte det – jag tycker Mona Sahlin är en idiot när det gäller hennes märkliga utspel – och självklart så är ett statligt ägande av en bilfabrik en våt dröm för gamla socialister… []