En av de modigaste bloggarna

Jag funderar om inte Emanuel Karlsten borde få ett bloggpris för modigaste bloggare. När man läser hans genomgång av vad som hänt under det år som han bloggat gör att det ligger mycket nära till hands. Att våga att skriva det han skrivit på en blogg på Dagen är modigt. Och jag måste ge credd till ledningen för Dagen som faktiskt inte duckat utan låtit honom fortsätta. Det är säkert en chock för vissa om ni läser vad som hänt honom under året – själv är jag inte förvånad efter att ha varit inom frikyrkligheten större delen av min ungdom och sedan rört mig såväl på Crossnet som på Spira under slutet av 90-talet där jag som svenskkyrklig blivande präst gärna blev hotat, omnämnd som satans barn mm för mina åsikter om homosexualitet, liberal bibelsyn etc.

det exploderade i kommentarsfältet och mailkorgen. En missionsföreståndare mailade till och med en bild på en styckad kropp på en man i mellanöstern som dött för sin tros skull. ”Ta intryck av det här, Jesusförnekare” var kontentan.

Jag har genom åren träffat för många människor, goda och vänliga, för att generellt säga att kristna är galna men ibland börjar man undra. Det är därför jag tycker Emanuel är så bra. Han står för det han tror på och går head-to-head med de kristna som helst vill göra alla till menlösa nickedockor.

Ps. Sprang på Emanuel igår på Kungsgatan. Tyvärr hade jag bråttom till tåget norrut men det var ändå en trevlig encounter. Ds.

Mer om Emanuel här, här liksom här och här.