Melodifestival Delfinal 1

(kommer att uppdateras med jämna mellanrum)

Ok. Vem i helvete tyckte att Pernilla Petra Mede var en bra idé som programledare efter Luuk? Är det lågkonjunktur eller har någon knarkat konstig skit på SVT? Bra var första låten – alltså den som inledde med Stenmark och Pirelli.

1a bidraget. Tick-tock. Idiotiskt. Men Modesty Blaise-skinnklädd programmerad hårdrock med vissa delar från gamla Ukrainalåtar och helt klart en blick på förra årets finska bidrag. Vem fan släppte in E-Type i år igen? Ja va fan ska man säga… Ingen i soffan kan bestämma om det var riktigt uselt eller lite små okej. Tror vi ska börja fundera om låten skulle vara bra som Guitar Hero-låt.

Roligt med mobilnumren. Haha. Not.

2a bidraget. Welcome to my life. Verkar som om Sverige totalt har lämnat vårt svenska språk. Det är ju jättesmart eftersom det knappast varit något vinnande koncept att köra engelska ändå. Och låten? Totalt ointressant. Gulligt med tjejer i bandet men allvarligt – basbruden vet inte vad hon gör…

3e bidraget. Shirley Clamp. Löjlas med pappan. Och Mede blir mer och mer idiotisk. Låten då. Jag vet inte men det börjar kännas som om Pling och Ljunggren inte lyckas göra så mycket annat än riktigt såsiga ballader enligt en gammal god formula. Känner igen det. Väldigt väl – från 80-talet typ…

För er med Twitter: kör #melfest som hastag. Det är roligt.

4e bidraget. Scots. Dansband. Nya Friends? Nej, Arvingarna revisited. Jag fattar inte dansbandsgrejen faktiskt. Det är för mig en fullkomlig gåta. Det är inte ens bruksmusik liksom. Det är bara sjukt dåligt. Och allvarligt talat – den stylist som gett sångaren kläderna borde få sparken. Jag får liksom någonsorts nära-döden-mode-upplevelse av det…

5e bidraget. Emilia. Lyckas att få med ordet ”world” i även den här låten. Bra gjort. Intressant att se henne en smula mer vuxen. Kommer det att hjälpa? Jag vet inte. Någon sorts easy-listening, Sade-loj med en fruktansvärd surhet. Hon kan ju inte sjunga rent?! Herregud…

6e bidraget. Alcazar. Introt är jättekonstigt. Oj… här snackar vi totalt 80-talsdisco. My god… det är fan rena italo-disco-kitschen i hela kitet. Det här är fan helt rätt. Bra? Vem fan bryr sig – feta synthar och lyssna till de riktiga Simmonstrummorna… Allvarligt – visserligen var själva motståndet kasst men det här borde få Alexander Bard att svettas lite i pannan.

Men snälla – ta bort Mede. Varför nunnedräkt? Är människan dum eller bara en fullfjädrad idiot?

7e bidraget. Caroline af Ugglas. Hon behöver inte vinna utan det här är bara hon. Hon har sitt körslaget. Nu snackar vi flum. Tack och hej CafU. Nån sorts udda blandning av Janis, Eldkvarn och faktiskt Caroline af Ugglas. Det är mest konstigt. Från morsorpatwitt aka Hemliga Morsan:

Caroline af Ugglas, som Tomas di Leva, fast i kortkort

8e bidraget. Marie Serneholt. ”Jag har Abbas musik att tacka för mycket.” Jaha. Går det bättre än på isen tro. Disconnect me. Passa dig. Du borde nog tagit det röda pillret. Och så börjar låten och det är någon sorts Bondlåt med märkliga latinoinfluenser. Jag fattar ingenting ärligt talat. Men tja, två ska gå vidare och den här var inte smärtsamt dålig och det är lite medelhavsinfluerat så det kan gå.

Soffan säger:

Alcazar och Serneholt vidare. Fast efter att hört allt så är Tick-tock roligare. Terrorprinsessan gillar nummer 2 eftersom han var söt…

SVT har lyckats med att göra fullkomligt meningslösa mellanspel…

Och Mede larvar vidare. Jag får vissa mordiska tendenser ärligt talat.

Jösses… Serneholt borta. Clamp borta. Märkligt. Tick-Tock ok. Scots – gå och göm er. Emilia – allvarligt är svenskar musikaliska missfoster? Alcazar – de måste vidare för att stressa BWO. Och sen Caroline af Ugglas… jösses…

Åh. Freddie. Så gammal, så stor och ändå – ge honom en sång och det blir fantastiskt. Bara Sebastian Öberg av Fläskkvartetten gör ändå nog musik mer än vilken programmering.

Ingen fattar röstningsförfarandet… Duell alltså:

Duell: ”Jag tror på oss” vs. ”Stay The Night”. Kan någon förklara hur det går nu…

Kan lugnt säga att Freddie Wadling vunnit om Twitterdeltagarna fått rösta själva…

Tack och lov att Alcazar gick vidare… Det är en bra låt.

Så en duell till: Emilia vs Caroline af Ugglas. Men herregud. Jag säger som förut: pöbeln borde inte få rösta…

Så alltså pest eller kolera. Falsksång med Emilia eller en flummig CafU… Och Emilia går vidare. Jag emigrerar…

Uppdatering: Fler sköna citat från Morsorpatwitt aka Hemliga morsan:

Jag önskar att jorden öppnade sig och slukar mig. Eller ännu hellre, slukar Mede och fransmannen

Påminner inte Serneholt om Barbie?

Mede: ”Det där var hälften av alla bidrag, men häng inte läpp” För vadå? Är glaset halvtomt eller halvtomt

Mer – ett försök att förklara röstningen från @hampusbrynolf och @kipowsky

Och @bojerud förklarar den olika åsikten om Mede:

Mede var bra. Bättre än Luuk iaf. Men jag förstår att hon inte kanske funkar i områden med tre- och fyrsiffriga riktnummer! ;-)

Uppdatering: Lite Melodifestivallänkar. Jag tar inget som helst ansvar för vad som skrivs.

Mitt liv som Per, Niklas.in, Studiomannen (som åter sätter den filosofiska frågan ”hur mycket måste man se för att ha sett” i fokus), Messerschmidt (multi-taskar), Fröken Eriksson, Feel in the blogg, Sesses, Wadström (vars smak jag starkt ifrågasätter :)1 ), Stenudd (som blir till sig i brallan över att ha något att gnälla över :) ), Min Blogg Mitt Liv, Heja Abbe, Bimbo Boy

Onekligen har både Caroline af Ugglas och Petra Mede delat folket. Alltså de där som röstar på sånt här (fast de inte fattar systemet)…. Att Shirley Clamp försvann verkar uppröra få men att Serneholt fick respass är lite upprörande för folksjälen.

Till nästa gång borde man göra något liknande för bloggar och Twittermänniskor.

Snygg kampanjsajt från SE. Synd att deras telefoner inte riktigt är min bag dock… Och nu förstår jag varför man ville ge Good en SE-lur.

Det är onekligen roande att se att det fortfarande är skillnad på kvällsisarna och morgontidningarna. DNs rapportering är så där skönt torr.

Uppdatering: Ulrika Good bandade melodifestivalen och skrev det här – hon är verkligen melodifestivalbloggaren nr1.

Editering: Har lagt till ett par smileys för att visa att de åsikter jag har om två bloggare är ironiska. Lagt till en fotnot där jag ber om ursäkt till Björn Wadström.

Reblog this post [with Zemanta]
  1. vill be om ursäkt till Björn att jag missade att lägga till smileyn. Det var inte på något sätt menat på allvar utan ett dåligt skämt. []