Ännu en uppdatering runt pyromanen

Well. Det visar sig att våra misstankar är riktiga. Det sjuka i det hela är att svensk lag förhindrar lagförande myndigheter att faktiskt lyfta bort personer som uppenbart är farliga för sin omgivning om de är 14 år. I många fall skulle jag mena att det är föräldrarnas ansvar men i det här fallet är föräldrarna inte kapabla att gör det. Istället får vi fortsätta att oroa oss:

Han kan misstänkas ligga bakom bränderna. Men vi har ingen laglig möjlighet att låsa inom honom, på grund av hans låga ålder, säger han.
Då kan det bli fler bränder?
– Det är risken man får ta, säger Sven-Åke Petters.

Igårkväll ringde det på dörren och utanför stod en brandman. De gick runt och lyssnade av om vi hade några frågor om det som har hänt. En skön snubbe och HS, som håller på att krypa ur skinnet på grund av allt det här, fick fråga allt det där som hon gått och grunnat på. Stackarn kunde ju knappast svara på något av detta men det är onekligen en bra grej att Räddningstjänsten tar det initiativet.