När det lyckas


Redigeraren på Forbes lyckades att pricka in en riktigt roande rubrik.

Själva ämnet är ju inte så kul: att SAS kris är så djup att man ännu mer intensivt letar efter en strukturell köpare av bolaget och handeln med bolagets aktier stoppades tidigare idag på grund av alla rykten.

Själv har jag i min livstid inte flugit så mycket som jag gjort sen i februari. Och flygplatser är fascinerande. Än mer fascinerande var att få testa på Business-loungen på flygplatsen i Düsseldorf. Sanslöst på nåt sätt.

Sämst flygsäten har Sterling. Det är så jävla trångt att en burkad makrill har mer plats. Bäst service har Malmö Aviation. SAS känns rätt så… institutionellt; det är lite SJ i luften. Man skyfflar folk från A till B men tror att man ger en fantastisk upplevelse.

Sen kan jag inte riktigt förstå idén med små flygplatser (sorry Morris :)). Sturup är som en något större järnvägsstation och Bromma är som en sorts förvuxen taxistation. Varför? Och nej, Borlänge Airport är inte ens det jag vet. Jag tror ändå att tiden för de små flygplatserna rinner ut (precis som med mjölkpallstågstationerna). Nån logistiker som tror annorlunda?

Själv sitter jag nu på tåget mot Borlänge. En flyg/tågrelaterad fråga som jag fortfarande inte riktigt förstått är varför man måste visa sin tågbiljett när man kommer till Arlanda (stationsavgift och så). Vill man att människor ska åka miljövänligt alternativt välja flyg som går från Arlanda – ska det inte då vara enklare att göra det?

Träffade förresten min gamla nationskompis och BU-kollega Jonas Fåhraeus på tåget. Om ni känner igen namnet så beror det på att ni sett det i eftertexterna till filmer och TV-serier: snacka om att välja ett annorlunda jobb som översättare just för det.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]