Ah well…

…suget börjar komma tillbaka.

Det är något som jag lärt mig under åren som bloggare: att ibland är man helt enkelt utbloggad. Det finns inget som man orkar skriva om – eftersom det alltid handlar om att leta länkar och på nåt sätt strukturera tankarna som man har: oavsett vilken sorts blogg man skriver så är det ändå en energimängd som går åt för att göra det. Och ibland är det slut på energi. Då är det bara att vänta tills den är tillbaka.

Min börjar att komma tillbaka. I planen ligger att skriva en retrospekt över vad som timat när det gäller FRA. Samlar länkar mm. Men det får bli sen.

För just nu är jag djupt försjunken i att förstå Drupals uppbyggnad. Att efter fem-sex år byta CMS-system är inte att leka med. I WordPress rör jag mig som i hemkvarter. Drupal är som att falla ner mitt i en förvirrande storstad utan karta.

Vi har alltså gjort om Researcher. Det är numera en kollaborativ blog och DIGG-sajt. Vem som helst är välkommen att registrera sig och lägga upp länkar som handlar om marknadskommunikation. Ett antal personer kommer också att blogga där: däribland jag. Den som gjort det möjligt är Åsk aka dabitch på Adland. En goddess på php, sql och alltihop. Och nu är det spännande: kommer vi att lyckas?

Nåt annat jag lärt mig är att man nog borde fundera mer över vilken handle man väljer. Rubriken på Dagens Media känns lite fånig:

Deeped-Niclas och JMW-Brit letar hjältar åt Eon

och det ställer också frågan vem man är. När jag jobbar är jag mycket mindre ”deeped” än jag är Niclas Strandh. ”deeped” var i början tänkt som en figur, en bit ifrån den jag faktiskt är. Men efterhand att ”deeped” blev mer känd och mer mig så har det förändrats. Problemet blir då att ”figuren” deeped fortfarande finns kvar på sina ställen – fr a här på bloggen; elak, jävligt överlägsen och dryg. Självklart delar av mig men som jag valde, för skojs skull, att vrida till. Och nu kommer jag knappast undan den figuren. Eller mig själv.

Iphone då? Nej, det har inte blivit någon. Dels för att jag skulle behöva köpa den privat och det har jag inte råd med, Telias dealar är skitkassa och dels så äger jag redan en Ipod Touch så jag får det bästa från iPhone ändå. Men visst är jag sugen. Dock rullar min N95 8gb på och det är familjens enda digitalkamera just nu. Har funnit liten mening med att köpa någon ny när bilderna är så pass bra som de är med Nokiatelefonens 5 mp-kamera. Det jag kommer att göra är att köpa Joikuspot Pro för att kunna använda Ipoden utanför wifi-räckvidden (för här i skogen finns det inte så många fria hotspots som i Sthlm etc).

För övrigt har halva semestern gått.