Centerpartiet kapar mitt namn och min blogg

Nästan i varje fall. Får reda på att man inför sin Maratonchat helt frankt likt en Ulf Ekman plockat ett citat ur en av mina postningar och använder det för att marknadsföra sitt event.

WTF?

Nej, det är inte ok.

Det hela landar i att det nästan ser ut som om jag har något med Centern att göra. Det har jag inte. Alls.

Jag har inte mer emot Centern än mot något annat parti – jag har helt enkelt heligt lovat att aldrig mer vara med i ett parti. Eller en kyrka. Eller någon grupp som på något sätt avkräver mig att jag ska ha samma åsikter och värderingar som gruppen.

Att i ett sånt här fall inte fråga först tycker jag är rätt osnyggt: så Ingemarsdotter – jag gillar dig men det här var inte snyggt gjort. Jag är inte kränkt men rätt irriterad.

Eventet då?

En modererad chat. Bara det känns ungefär lika spännande som att titta på reprisen av Röda Rummet. Varför inte Bambuser? Varför inte öppenhet och låta folk som skriker göra bort sig själva? Jag vet ju att ni kan det här – ni har ju gått kurs hos mig :).

Och ingen Federley, ingen Birgitta Olsson((Vafan…jag är trött efter ett antal nätters jobb med ett stort projekt.)) Annie Johansson1. Vad är det då för mening? En chat för de som redan är FRAlsta? Personerna som ska chatta är inte speciellt spännande att fråga vad de menar och varför de ”svikit” eftersom de helt enkelt inte sagt att de inte gillar lagen.

Vidare: man väljer att lägga eventet samtidigt som en mängd motståndare samlas för Bananrepubliksfest och senare Stekare Mot FRAs fest på Café Opera (ryktas att deepedition kommer att delta minsann) där bland annat Centerupproret finns med. Varför köra ett event och krocka med de här?

Jag tror helt enkelt att det hela blir pannkaka. Chatpannkaka. Och det är ju synd när de ändå försöker. Ett gäng livrädda politiker bakbinder uppenbarligen dem som vill försöka rädda det som räddas kan – och det hela blir en sorts… stump.

Uppdatering: Ser nu att Ulrika skickat ett mail på FB där hon i efterhand frågar om det är ok. Själv hoppas jag att politikerna lyssnar mer på henne framöver. Men nej, jag vill gärna tillfrågas innan jag används i marknadsföring för politiska åskådningar…

Uppdatering: Inget ont ska falla på Ulrika Ingmarsdotter i det här fallet. Hon har sannerligen nu gjort allt i sin makt för att det misstag hon gjorde inte ska upprepas. Jag låter dock det hela stanna kvar då det är intressant i hur det fortfarande finns en annan syn på hur man kan tänka sig att använda bloggar och bloggares namn i marknadsföring. För oavsett vad vissa kommentatorer försöker få det till: att man använt sig av citaträtt och att PUL inte är möjligt att använda i fallet så är det fel: det här handlar om marknadsföring, det handlar om att man valt att använda mitt namn i ett sammanhang där jag inte tillhör.

Andra bloggar om: , , , , , ,

  1. Ok hon är med. Jag behöver sova. []