Riksdagsmännen är smartare

Efter gångna dagars debatt så måste man ändå dra den slutsatsen: riksdagsmännen måste ha en högre intelligens än vi andra. För aldrig har jag hört så många som förklarat att opinionen må vara mot dem men ibland måste man ta de “svåra besluten”. Att svenskar inte vill ha en genomgående avlyssning står ganska klart – men riksdagsmän vet bättre. Och uppenbarligen är det 143 som är smartare än alla andra. Eftersom de med sina röster förklarat att folket dvs. pöbeln därutanför har fel, och inte förstår problemet. De som möjligen var lite mer osmarta, och lyssnade på opinionen och sitt hjärta fick se sig beslagna med piskor som de högre stående alltid gjort med pöbeln. Piska dem till lydnad, piska dem till rätt tänkande. Sen kan man fundera på de 67 av intelligenta riksdagsmännen som inte ens var närvarande – är de dumma? Eller smarta?

Eller är det så enkelt att 143 st har spottat oss väljare i ansiktet? Jag lutar åt det.

Andra bloggar om: , , , , ,