En hjältinna

Camilla Lindberg, från Borlänge och riksdagskvinna för fp. Röstade nej. Stod upp för sin liberalism. Tack Camilla. Tack! Birgitta Ohlsson, skäms. Lägga ner sin röst är inte att säga nej. Det är att ge upp och låta sig trampas på.

Uppdatering: Camilla intervjuas i Expressen och ja jäklar – det finns en enda person i riksdagen som fan är värd att kallas liberal på riktigt! Falkvinge uppmärksammar det och tänker skicka blommor. Själv hoppas jag att kunna ta en fika med henne när vi båda är i Borlänge (jo, vi har stött på varandra i våra respektive tidigare liv inom gymnasieskolevärlden). Och fortfarande tycker jag att en nej-röst väger bra mycket tyngre än en nedlagd röst – men min initiala ilska mot Ohlsson mattas lite: även ett halvt mod är modigare än Federleys och Johanssons underlåtenhet att försvara principer.

Övriga hjältar är fr a Emma och Rick. Deras engagemang har stått i bräschen för det vi ser idag. Liksom alla som valt att lägga annat åt sidan för att blogga, demonstrera (de bambusingar som gjorts kommer alltid att finnas kvar – som en finne i arslet på Adolf Reinfeldt) och prata med riksdagsmän.

I “vår” bubbla1 har det varit både ock – och jag undrar över dem som inte valt att diskutera detta: hur tänkte ni då? Samtidigt har jag hittat nya personer i bubblan, som helt klart visar förståelse för att sociala medier behöver frihet för att leva och frodas.

Andra bloggar om: , , , , ,

  1. personer som rör sig inom framkanten av svensk utveckling av sociala medier []