Jag borde sova men…

…sommarnätter är något speciellt. Särskilt så här på försommaren. Just nu, när det är som mörkast och fåglarna börjar att tjoa. Det är lite speciellt så här runt skolavslutningstider också. Trots att det nu är många år sedan jag jobbade på stan på nätterna. Nattvandrade. Vid den här tiden på dygnet var det som mest intensivt, när krogarna stängde. Sen vid halv fyra åkte man hemåt, då var det nästan ljust.

Nu är det något annat. Nu sitter jag med en mac och mobilt bredband. Mina arbetsredskap. Min kunskap är i mammons tjänst. Och jag tror inte på Gud. Livet förändras ständigt.

Fan vet om man ska vara rädd för det?

(För övrigt har Seth Godin skrivit en bra grej om kompetenta människor: att de är livsfarliga eftersom de inte vågar förändras. Bättre att leta efter uns av briljans istället för mängder av kompetens. Kanske är det jag hela tiden söker – att vara briljant då och då istället för att hela tiden vara kompetent.)

Andra bloggar om: , , , , , , ,