Moblog: Borlänge Energi eller Bahnhof

Ni kan fan dra åt helvete. Eller åtminstone ge mig nätaccess. En vecka utan nät eller telefon. Det har kostat oss 25k men BE lyckas inte peta igång nätet trots att de säger att de skulle göra det idag. Och nu är det helg. Fuck off. Jag ska fan ha ersättning för det här.

Uppdatering: Alltså. Historien är så här. I söndags gick vårt kontrakt med Bredbandsbolaget ut. Telefonen slutade att fungera och nätet la ner. Fine, det var dealen som Bahnhof gjort med oss. Så jag började att koppla på dosor och skit på fiberlådan. Inte ett ljud. Sen var jag tvungen att åka till Sthlm för att göra bloggkurs, och sedan vidare till Köpenhamn och Malmö för kundjobb. Och att ringa Bahnhofs privatsupport gav inte mycket: ”det kan ta upp till sjunde dagen var ungefär det jag fick till svar. Lät lite apokalyptiskt. Fine. Mycket mobiltelefonräkningar blir det mao. HS är måttligt road av min idé att dra in fiber. Jag med. Så kom jag hem på morgonen igår från Sthlm. Gick och ringde supporten. Fick ungefär samma svar ”vi vet inte”. Men nu la de i alla fall en felanmälan till Borlänge Energi. Idag, när jag satt på Café Pralin och skrev så ringde Borlänge Energi: ”nej vi har inte satt igång internet till er, vi har inte vetat att ni ska ha Bahnhof”. Nehej… men nu skulle de i varje fall sätta igång nätaccessen. Fine tänkte jag. Tills jag kom hem sent idag. Fortfarande lika lite nätaccess. Och imorgon är det röd dag – och inte fan jobbar det kommunalägda Borlänge Energi då heller… Så nu ser det mer ut som om vi kommer att få leva utan telefon i fyra dagar till.

Kära Borlänge Energi och Bahnhof. Om inte skiten är igång imorgon kommer jag att insända skadeståndskrav och krav på ersättning för merkostnader. Och jag kommer dissa er så mycket jag kan på bloggen. Funderar på att använda samma idé som den gode Cato gjorde i Roms senat. Varje bloggpost kommer att avslutas med en diss av era varumärken. Inte för att jag är elak utan för att jag faktiskt anser att jag som konsument inte ska behöva lida av inkompetens eller dålig kommunikationslogistik./Niclas Strandh

Uppdatering: Inget. Ringt Bahnhof igen. De gör en felanmälan. Gissningsvis händer inget ändå. För det är ju helg. Och Borlänge Energi är ju ett kommunalt bolag. Då jobbar man bara på vardagar. Skitsamma att man har hand om el, värme och tele/internetaccesser. Försökt att ringa Borlänge Stadsnät. Upptaget. De har uppenbarligen lagt av luren. Och tagit helg. Tele2 har, enligt deras idiotiska regler också strypt mitt mobila bredband, eftersom jag varit tvungen att köra på det konstant och därmed uppnåt deras 1 gb-gräns. Dubbelidioter. Mobilräkningarna för våra privata telefoner kommer att vara skyhöga. Kommer det vara enkelt att få ersättning? Knappast. Jag har ont i magen av all den här skiten. Jag har stannat hemma från min sons fotbollsmatch för att försöka fixa det här. Livet är jävligt ändå liksom.

Andra bloggar om: , , , ,