Företag som väljer att prata för mycket

Av någon anledning känns Psystar som lovat att göra hyperbilliga Mackloner märkligt likt Medison-scammen här i Sverige. (Peter Esse har kommit med samma idé: GMTA).

När det gäller Medison så var deras VD mer än lovligt galen. I Psystarfallet så är frågan vad man trott skulle hända. Om man tänker sig göra en scam så är det inte så smart att göra det på ett sätt där själva dealen får hög medieuppmärksamhet. Om man tänkt sig att göra det på riktigt men släppt nyheten innan man har koll på att man faktiskt kan leverera så är det klart korkat.

Frågan är om det vi ser nu handlar om att vi går mot ännu en bubbla och att dessa galna idéer bygger på att det finns för många som tror sig vara superentreprenörer, eller om det handlar om den snabba medieutvecklingen: de tänker sig att släppa ut nyheten och sedan bygga själva företaget – enligt ett gammalt sätt att se så kan man då ha ett tag på sig innan “shit hits the fan”. Inte idag.