En liten kattfajt som drabbar tredje man

Blogg.se (Blogg Esse) och Desktop Headlines AS fightar om den gamla Blogsoftprogramvaran. Det intressanta i det hela är hur korkat fr a DH uppför sig:

Innan de byter så använder de BlogSoft olagligt. Och alla andra som bloggar med vårt verktyg. Ring Roland eller Advokaten dems.

DH och här Rafiq väljer alltså att förklara att alla bloggare som inte fått tillgång till Blogg.se’s nya bloggverktyg utför en olaglig handling. Det här är nog bland det klaraste, men också mest korkade, exemplet på företag som inte förstår web2.0. Det är girigt inte minst och onödigt. Vi pratar om ett CMS-system. Det är delbart och kopieringsbart, det handlar alltså bara om gnidenhet och gammalt rättighetstänkande. Men man väljer att skrämma upp personer som a) inte har någon kunskap när det gäller att byta plattform b) som inom blogg.se inte kan välja nya eller gamla plattformen.

Mitt förslag är att låta norrmännen i DH känna av lite bloggosfärsjuice.

Disclaimer: Jag har inget med Blogg Esse att göra. Roland och jag har snarare varit rejält osams under den korta tid jag begagnade mig av deras plattform.

(via Beta Alfa)

Uppdatering: Min trötta hjärna kom inte på någon bra metafor. Det gjorde Josh:

Det är lite som om en tillverkare av nån liten pinal i min bilmotor har en schism med Chevrolet, och plötsligt anklagar mig för att illegalt använda den pinalen för att jag råkar köra en Cheva.