Utmaningar tester och hej och hå

En gammal en som jag tänkt på länge. best of the blog är intressant. Omöjlig för mig ärligt talat. Jag har bloggat sen 2002. Jag har två (idag två och en halv) bloggar. Plus en massa microbloggar. Det går inte. Jag säger som LLC: jag gör det inte. Jag kan helt enkelt säga så här: mina bästa inlägg är de där jag tar något som hänt och vrider det några extra varv i analyskvarnen. De gillar jag själv bäst.

En senare utmaning är (också från Mymlan) är faktiskt lika svår. När man var ung skulle man gärna haft röntgensyn… men numera är det inte så intressant. Osynlig? Ja, kanske. Fast det är samtidigt frågan: vill jag veta vad folk snackar för skit om mig? Nej. Flyga. Ja, det vore lite coolt. Jag brukar drömma det. Jättestark? Varför det? Jag tänkte på han i Heroes som tar upp andras krafter. Samtidigt är det lite knivigt: tänk om man träffa Fismannen liksom.
Egentligen är det två saker som fastnar: att kunna transferera sig. Det gillar jag som tanke. Eller att vara ännu smartare. Smartast i världen. Samtidigt är intelligens alltid livsfarligt.

Studiomannen utmanar med att fundera över vad man gjorde för 5, 10, 15 och 20 år sen. God Lord.

  • 20 år sen. Jag var 17 år. När jag fyllde år, just den dagen blev jag misshandlad. Jag hade antagligen blivit mycket hårt åtgången om inte min sedan lång tid tillbaka vän kommit, full och dan och kickat folk både hit och dit. Vilka det var? Folk som inte fixade att jag var den jag var. Jag jobbade då. Som församlingsassistent. Mellan högstadie och gymnasie. Sen började jag samhällsvetenskaplig linje. En klass med elva personer (när vi gick ut var vi nio). Jag var ett år äldre. Hade jobbat. Blev den som bråkade med lärare. Och hade konstant högst frånvaro. Och bäst betyg.
  • För femton år sen så var jag i Uppsala. ’93 var första året vi bodde i jättelägenheten på Kantorn. Jag gjorde tidning på V-Dala och pluggade. Det är rätt dimmiga begrepp om den tiden. Jag gjorde en massa saker men vilket år det var har jag ingen aning om. Studentiden är en sorts konstant tid utan hack i tiden egentligen. Kul var det i varje fall.
  • Tio år sen. Då började jag jobba som ungdomspräst på hösten. Våren var jag i Grytnäs fortfarande. Bodde i Hedemora alldeles vid järnvägen. När jag blev headhuntad till Borlänge åkte vi hit för att kolla en lägenhet. Innan det blev klart pendlade jag mellan Hedemora och Borlänge. Lång sträcka att köra efter nattvandring. Samma dag fick vi reda på att Villiam skulle komma. Så nånstans där på hösten flyttade vi in på Simsgatans 125 kvm i etage. Jag jobbade på Humlan. HS åkte buss till Hedemora och jobbade som diakon.
  • För fem år sen var jag sjukskriven. Var på Sprida men i maj gick jag över till Heimer & Company. Startade Researcher på egen domän. Bodde här. Startade en ny karriär. Lämnade den andra.

Så ska man skicka vidare. Det är fan svårt eftersom jag inte hinner läsa mina favvobloggar för tillfället så jag tar de som jag helt enkelt inte brukar se bli utmanade: Johanna Graf. Babs. E på Fika lite