Korta kommentarer under morgonläsningen

Det som är mest skrämmande med att ha en republik där du inte kan bli omvald mer än två gånger är att presidenten inte har något att förlora den gång han nått vägs ände. Att man pratar om “eftermäle” är knappast något som egentligen gäller. Bush väljer nu att lägga in sitt veto mot ett förbud av olika tortyrförhörsmetoder. Han visar sitt sanna ansikte till slut.

I vanlig ordning (logisk oordning) så blir kvällisarna till sig i trosorna (eller kalsongerna) över att någon kändis visar just dessa. Nu är det Tina Nordström som visat baken i Let’s Dance. Big deal liksom? Snygga trosor, en snygg akter – det är knappast mer än vad en ordinär småbarnsmorsa visar på badstranden. Men det ska divideras. Det är sannerligen att koka soppa på en spik.

Jag förstår inte att folk inte lär sig. Obamas porådgivare i utrikeslitiska frågor har kallat Hillary Clinton ett monster. När hon pratar med en journalist. Men försökt att förklara att det är “off record”. Det finns inget off record. Det är inte logiskt att tro att en journalist skulle ge fan i att skriva något sådant bara för att personen säger att det inte bör skrivas. Journalister är inte några kuratorer. De är journalister.

Bengt af Klintberg förklarar att historien om barnet som föddes på en tågtoalett inte är sann. Hans bevis? Att det är en vandringssägen. Logiken i hans argumentation är alltså att om det finns en vandringssägen så kan saker inte hända på just det sättet. Själv har jag ingen åsikt i frågan (mer än att nyheten hade en roande felskrivning) men det känns lite väl krasst att allmänt tänka som af Klintberg. Min fundering blir också om af Klintberg finns på riktigt.

Ännu ett exempel på att det känns märkligt att hålla ett olympiskt spel i Kina är det sätt som kinesiska myndigheter bemöter Björks lilla revolution på scen i Shanghai. Sen tycker jag iofs att hennes uttalanden efteråt är väl flata.

Enligt ny forskning så verkar människan intelligenskvot minska. Det går emot Flynne-effekten (som är en statistisk effekt utan några egentliga andra värden). Själv konstaterar jag bara att det väl inte är någon nyhet?

Jag älskar dåliga rubriker. KO kräver ångerrätt vid gatuköp. Det är bra. Det kan ju vara dålig asfalt, trista boende och sånt…