Det är för jävligt

En av mina skråkollegor har fått en nitisk Resuméjournalist efter sig: Reklamchef på P&G: Slå in skallarna på vidriga arbetarkräk. Journalisten verkar i samma anda som andra kvällstidningsjournalister: ”jag är en idiot som inte kan läsa saker i sin kontext och förstår inte ironi eftersom om jag skulle göra det skulle jag inte ha några såna där kallade avslöjanden att göra”. Jag blir förbannad. Och jag blir irriterad på att plötsligt anser människor som tidigare faktiskt stått för transparens och allas rätt till att leva öppet, att P&G borde googlat om Bringeus (underförstått för att inte anställa honom?). Axel B har valt det enda rätta, men jävligt trista, att fimpa hela bloggen. Ännu ett offer för ytligheten.

Fy fan.

Uppdatering: Erik heter fåntratten. Och nu har han pratat med P&G:s informationsmänniska och det hela gör mig bara perplex. Det hela är det vanliga PR-dravlet om att utreda och sånt. Det fånigaste är citatet:

vi anser att arbetstiden ska användas till arbete som är väsentligt för företaget.

Måste varit ett citat som fick Erik att bli alldeles våt i brallan. Problemet är att det knappast är vettigt – vadå arbetstid? Och självklart: boken Freakonomics har väl journalisten inte fixat att läsa – det krävs faktiskt några fler hjärnceller än två för att förstå det. Och grejen är ju att Bringeus har rätt:

skriver han om Ku Klux Klans slogan ”Do you hate niggers? Do you hate jews? Do you have ten dollars?” att den är fruktansvärd men att den säkert mycket effektivt gjorde sitt jobb som ”rekryteringsclaim”.

– Det är min personliga blogg. Det är privata tankar jag skriver. Ku Klux Klan-inlägget handlar om en del i boken Freakonomics, det är bara en reflektion,

Han skriver om hur kommunikation faktiskt är anpassad till sin målgrupp. Och tar ett extremt exempel. Synd att journalister inte är kapabla att inse att det är just vad de borde göra för att överleva i framtiden.

Hela den här grejen äcklar mig. Inte över vad Bringeus skriver utan över denne Eriks sätt och att Resumé slutligen blivit den snasktidning som vi befarat. Jag skäms ärligt talat å deras vägnar (vilket ju är meningslöst eftersom att bli en affärstidning i snaskgenren är precis vad Viggo uppenbarligen haft som mål).

Det här har gett mig ett sug att skapa min anonyma bloggtjänst för oss som annars får såna där fånar som Erik Esbjörnsson efter oss.

Uppdatering: Bloggen LoveSexMoney, som själv känner det nödvändigt att faktiskt vara anonym påpekar att KKK-citatet är extremt elakt urlyft ur sitt sammanhang. För egentligen säger han:

En hemsk slogan
En slogan som till och med jag får kalla kårar av är den här:
“Do you hate niggers? Do you hate jews? Do you have ten dollars?”
Den användes länge av de här mörkermännen: [bild på KKK]
Även om den är fruktansvärd tror jag säkert att den mycket effektivt gjorde sitt job som rekryteringsclaim där och när det begav sig.

Esbjörnsson väljer att ta bort de saker som visar att Bringéus faktiskt inte anser det vara en trevlig sak. Äckligt.

Uppdatering: Nu är det officiellt så nu kan jag skriva om det (har vetat det en längre tid faktiskt). Axel B har fått jobb hos Staël von Holstein och hans Icube. Grattis Johan och keep it up Axel!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,