My love, my mobile

Jag har för en tid sedan blivit med en ny mobil. En N95 8 gb. Den har fått namnet ”BlackSatan”. Mer och mer av mitt digitala liv flyttar över på den. Symbians operativsystem works like a clock. 8 gb minne räcker sjukt långt. Till musik och till film, till dokument och till annat. Även om jag haft svårigheter att få mina datorer att prata med telefonen med hjälp av USB-interfacet (!) så fungerar blåtandskopplingen helt fantastiskt. Kameran är på 5 megapixel och Carl Zeissobjektiv – bilder eller filmer som jag laddar upp till mitt Flickrkonto eller till mitt Blip-konto med hjälp av den inbyggda Dela-tjänsten eller Shozu.

Självklart använder jag den för att köra mina Bambuser-sändningar men också för att hålla koll på kalendern, kolla jaikuflödet via Jaikus egen mobila app, Twitterflödet via Twibble, gmail via en mobil applikation, och väntar ivrigt på en mobil klient för Google Kalender. Självklart läser jag mina RSS-feeds på Google Reader. Och efter det här är det bara att inse att Google äger mitt liv ;).

Bloggar gör jag med Wavelog1, för mina WordPressbloggar och Tumbla för Tumblr-bloggen. Självklart använder jag MobiReader (igen) och Acrobat Reader. Joikuspot har jag om jag någon gång behöver använda mobilen som mobilt bredband för någon av mina datorer.

Som många vet är jag beskaffad med ett uruselt lokalsinne. Eller man skulle nog säga att det är en fullkomlig frånvaro av något dylikt. Så den inbyggda GPS:en kommer till pass. Självklart tillsammans med Google Maps (Nokias kartprogram är sådär, och Wayfinder väljer ju att ta betalt för det mesta). En kul grej, som jag visserligen inte ännu fått att fungera klockrent är programmet Location Tagger som lägger till GPS-info till bilder som tas.

Baksidorna? Well. N95 8gb käkar batteri. Jag har numera två batterier, billaddare och USB-laddare. Men det är det fan värt :)

  1. Vidrigt ful sida men en habil app. Dock kodar den konstigt ibland – och kostar pengar []