Proinet hackat och bloggar tystnar

Ett antal av de stora bloggarna ligger för tillfället nere: Enligt min humla, West, Drottningen (dvs hela Scriptorium-nätverket), Blogge, Fyra Nyanser av bruntSuperanton.se1 mfl. Detta efter att Proinet, deras webbhotell, än en gång utsatts för angrepp. Det må vara men uppenbarligen lär man sig inget eftersom personerna bakom dessa bloggar och andra inte får någon tillförlitlig information och ryktena börjar istället florera. Via Jaiku sägs det exempelvis att Proinets backup är sex veckor gammal. Sex veckor är eoner av tid.

Det här visar svagheterna i bloggosfären: att det finns en teknisk svaghet och om det blir så att många ”viktiga” bloggar ligger på samma hotell kan ett välriktat slag – från hackare eller från en illvillig statsmakt innebära att enkelt tysta detta.

Andra bloggar om: , , ,

  1. Uppdatering: det är inte lätt att hålla koll på Antons alla bloggar :) []