Lite korta om bloggar, framtid och transparens

Har varit i Romme Alpin hela dagen. Trött i kroppen. Det är många saker i huvudet på mig just nu. Stora och små, om vartannat.

 • lord Fredruk mailar och påpekar att det kanske är dags att lägga ner:

  Compadre. Dina bäbisar har växt ihop. I början handlade den ena om reklam och planning. Den andra gick i ett mer personligt spår. Men nu tycker jag att allt har grötat ihop sig. Jag hittar lika mycket intressanta och reklamrelaterade postninga hos deep Ed.

  och det är ju sant. Jag funderar vad jag ska göra. Researcher lever knappt. Så frågan är helt enkelt: det kanske är dags för Researcher att dö?

 • Kopplat till det här är också att jag fått på skallen om att jag är ”för” personlig på deepedition. Att det ”kan” skada varumärket vårt. Så för att slippa det tjafset så känns det som om deepedition kommer att bli mindre personlig. Inte för att jag vill eller ens håller med utan för att jag helt enkelt inte orkar ta alla fajter hela tiden.
 • Jag behöver kapitalisera på mitt kunnande på ett helt nytt sätt. Problemet är att jag är så jävla usel på att faktiskt sälja mig själv.
 • Sen är det några andra saker, som jag dock inte skriver om enligt den nya mer opaka strategin.

Uppdatering: Som på beställning så skriver Jardenberg en postning som tar upp hans tankar runt transparens – samma saker som jag försökt att förklara för dem som har svårt för att jag väljer att vara personlig på deepedition, och samma saker som jag tagit upp i tidigare postningar runt sociala medier.

Uppdatering: Brit skriver ner lite tankar runt transparens.

Uppdatering: Och Karlberg1 har förstått. För tänk det parti som på riktigt vågar vara transparenta med sin politik, med sin utveckling av sin politik! Snacka om att de skulle bli tvungna till två saker:

 1. släppa på dogmer och traditionell ”det här står vi för”
 2. inse att de kommer att göra en oerhört spännande och svår resa men vinna på den

Uppdatering: Om Jocke är kung på transparens så är Björn kronprinsen. Läs hans tankar om det hela.

 1. ok en sorts double jeopardy-backlink []