Några snabba idag

Det är biskopsval i Västerås stift idag. Det borde vara solklart: Christina Schenning är ett självklart val. Jag känner henne, hon tillhör de goda. Men ynkryggar som Lars Rydje, socialdemokratisk kyrkopolitiker från Borlänge, försöker sätta krokben för henne. Det riktigt äckliga i det hela är att Rydje är valförrättare i valet.

Socialdemokrater såsom Martha Axner väljer att följa ”partilinjen” (även om hon försöker hitta varje upptänkligt argument för att promota Isberg). Svenska kyrkan kommer att dö sotdöden när politikerna inte inser att det borde vara dags för en relativt ung kvinna, en sextitalist, att bli biskop. Läs Brygubbens tankar.

Uppdatering: Jahaja. Då var det kört då. Dags att ta nästa steg och lämna det sjunkande skeppet helt… Brygubben analyserar snällt och Axner tjoar lite om att Schenning skulle vara ”kontroversiell” – ja kära nån: om en sån vän och knappast högljudd person som Christina är att anse som kontroversiell i kyrkan är det sannerligen knappt millimeter mellan tak och golv längre… Det enda man kan säga är att om Söderberg vinner så är det väl typ femte gången gillt när det gäller denna eviga förlorare av biskopsval.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Det är bara att konstatera att få inom politiska partier känns uppdaterade när det gäller morgondagens behov och värderingar. Är det inte Maria Wetterstrand som dels föreslår ett inrikesförbud söder om Sundsvall och samtidigt slår ett slag för att sluta att skicka mail och istället skicka snigelpost så är det politiker som fortfarande tror att allt bygger på konventionella kollektiva lösningar, konformismen som statsreligion.
Andra bloggar om: , , , , ,

Mitt liv förändras. I någon sorts stop/motion way.