Kyrkans beslut är ett icke-beslut

För istället för att lösa upp knuten väljer man att segmentera den. Slutsats blir att kyrkans ståndpunkt varken är hackad eller mald när Kyrkan säger ja till äktenskapslag eftersom man samtidigit inte vill att homoäktenskap ska få kallas just äktenskap…

Kyrkostyrelsens borgerliga majoritet vill att staten ska behålla ordet partnerskap för samkönade relationer, även om den juridiska statusen jämställs med äktenskap, som förbehålls man och kvinna

Jävla plattfötter. De kanske också ska ta och damma av Wemans gamla förslag om ”hushållsgemenskap” för att undvika att heteronormativiteten ”befläckas”. Fy fan, det äcklar mig detta eviga mesande som sker. Såna här dagar är jag glad att jag inte längre behöver stå till svars för idiotier som sker i kyrkans namn.

Det var väl en lärd kille från Tarsus som sa:

”ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus”.

Men se: när det gäller äktenskapet ska det vara skillnad mellan människor…

Min uppmaning: Ta den juridiska vigselrätten från kyrkorna. Gör äktenskapslagen könsneutral och sekulär. Sen får svartrockarna och mespropparna göra vad fan de vill med den religiösa riten.

Jag skäms. För kyrkan. För att kyrkan än en gång behandlar homosexuella som andra klassens människor.

(jag är lite förvånad och samtidigt inte alls förvånad över min starka reaktion. Medan jag var präst tillhörde jag dem som hårt och utan nåd menade att den heteronormativa synen på äktenskap inte var rätt, att de fega kompromisserna just var fega och undflyende. Samtidigt: jag har lämnat det bakom mig. Varför blir jag så arg att jag nästan bränner en synaps eller två? För helt ärligt så kokar jag, jag mår rent fysiskt illa av den ilska som bubblar upp.)

Mer: jag har ingått partnerskap. Med de andra delägarna i HCO. Att säga att homosexuellas äktenskap och kärlek termmässigt ska likställas vid något som används så generellt om samarbeten och annat är fan jävligt.

Uppdatering: Bimbo Boy må vara en fegis utrustad med sköra porslinstår men han påpekar logiskt att det knappast skulle vara ok att i kyrkan göra tvärtom:

fortfarande känns som att kyrkan vill att vi HBT-personer ska leva på deras nåder. Om homosexuella skulle starta en egen kyrka där heterosexuella inte fick gifta sig så skulle det bli ett jävla liv. Jag tycker att det är så fånigt att ens behöva diskutera detta.

Uppdatering: Bra skrivet hos Schmut också.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,