Timbrodumt, Careys sillisar och dåliga kyssar

Mycket dumt ska man höra innan öronen trillar av en:

Miljöregler, lönesättning och gemensamma standarder gör att det blir allt svårare att göra affärer i utvecklingsländer

Det är Timbros chefsekonom Fredrik Erixon som förklarar att utvecklingen av CSR (corporate social responsibility) är av ondo. Och visst – i grunden kan jag också tycka att mycket av de konsumtionskritiska och miljö/etik-organisationer många gånger har ett väl ”alarmistiskt” sätt och det tillsammans med en svensk kultur av företagsfientlighet byggd i den klassiska svenska pseudosocialismen skapar självklart problem. Men – att mena att CSR-utvecklingen därmed är fel är att göra jävligt lätt för sig. För det handlar om att skapa värden – men långsiktiga värden för varumärkets fortlevnad. Det görs inte genom att strunta i standarder eller miljö- och löneregler utan att skapa balans mellan utveckling och lönsamhet. Så det mesta känns – för mig som varumärkesstrateg – faktiskt som dumheter som kommer ur Erixons och även Hendersons munnar.
Andra bloggar om: , , ,
null
På tal om CSR. Mary Carey har stoppat in större silikoninlägg (från 36D till 36DDD) i sina tuttar. Så då får hon den brighta idén (har Gynning tipsat henne eller?) att auktionera ut dem på eBay. Hon ska skänka pengarna till bröstcancerforskning. Kanske en idé för nästa års Rosa Bandet-kampanj? Eller kanske inte…
Andra bloggar om: , , , , , ,
null
Mary Carey höll på att ge Arnold Schwarzenegger en rejäl kyss när hon faktiskt fick ett antal röster i guvernörsvalet i Kalifornien. Och om Arnold är något vidare på att kyssas (även om han påstår att han lägrat ett stort antal kvinnor innan hans fru plockade ner honom) vet jag inte men nu har man bevisat varför man inte får nåt om man kysser dåligt. Fröken Underbar recenserar kyssande och personer hon kysst i samma tanke.
Andra bloggar om: , ,