Laglösa kommunalpolitiker, galna kyrkopolitiker, sex, fett, Mickey och mjölkbloggande

Nej, dags för något annat.

Här i Borlänge är politikerna inte intresserade av IT. Det finns inget annat sätt att tolka händelsen vid senaste kommunalfullmäktigesammanträdet när moderaten Carl-Oskar Bohlin blev tillsagd av socialdemokraten Göran Tägtström att han inte fick ha sin laptop uppe. Nä, för han kunde ju tänkas kolla saker som sossarna sa. Ännu mer surrealistiskt är när vice ordföranden Tägtström förklarar för den unge moderaten att han inte heller får sitta och läsa i lagboken (ni vet den där stora blå boken) under sammanträdet. Och förklarar det hela för tidningen med:

Inget ärende hade med lagboken att göra, det vore bättre att koncentrera sig på sammanträdet.

Ah. Just det. Det är ett kommunalfullmäktigesammanträde. Kommunens högsta beslutande organ vars arbete grundar sig på ett antal olika lagar, vars beslut ska vara lagligt solida. Men enligt Tägtström är det bara vissa frågor ”som har med lagboken att göra”. Kommunallagen verkar med andra ord inte speciellt viktig för socialdemokraten Tägtström. Man börjar onekligen fundera vad andra frågor som tas upp i Borlänges kommunfullmäktige styrs av – partiboken?
Uppdatering: Även Politikerbloggen har plockat upp det. Och kommentarerna är lite oroande ibland.
Andra bloggar om: , , , , ,

null

Ja, om man tycker att politiker i kommunen är galna så ska ni veta hur totalgalna de är i kyrkan. Norrbärke församling har en ordförande, Anna-Britta Hägerman, som dels struntar i att föra vidare anställdas kritik av arbetsmiljö och arbetssituation – och när hon, på grund av uppenbar brist på kompetens, kritiseras av andra ledamöter med begäran om att hon ska avgå så säger hon:

Vi är så stora i socialdemokraterna så vi gör som vi vill med detta

Vad var det nu han sa den där snubben med långt hår och lucialinne? ”Saliga är de ödmjuka.” Jojo…
Andra bloggar om: , , , , , ,

null

En brittisk undersökning som refereras i Market berättar att

Fyra av tio [kvinnor] spenderar hellre sin tid i butiken än i sängen.

Jahaja. Det är därför…
Andra bloggar om: , , , ,

null

Forbes har gjort en lista över vilka amerikanska städer som har festat1 fetast innevånare.
Andra bloggar om: , , ,

null

Mickey är tillbaka. Vissas försök att sprida ryktet om hans död borde be om offentlig ursäkt.
Andra bloggar om: , , , ,

null

Joakim Jardenberg skriver om bloggande:

man tar på sig ett åtagande med en blogg, i synnerhet en där man i princip lovar dagliga uppdateringar. Ibland är det tungt och ibland tar det emot. Å andra sidan finns det en tydlig uppsida.
Precis som riktiga mjölkbonden Elin älskar sina kor så älskar vi våra bloggar.

Andra bloggar om: , , ,

  1. Det där var ju inte ens förståeligt []