dumpedidump

Jag hade tänkt låta det vara men när Damon Rasti själv bevisar att det knappast är så att han är en finstämd debattör med intresse för att lyssna på andra så känns det som om man ändå måste fundera lite runt det.
Andra bloggar om: , ,

En annan som sällan lyssnar på andra är Ladislaus Horatius (jo, ni vet han som drog i nödbromsen på ett X2000). Vi har haft våra duster genom åren eftersom hans konservatism i allt står emot min libertarianism. Nu har han startat en grupp på Facebook: Bloggens Roll. I sitt första diskussionsinlägg (eller jag skulle snarare säga postning) så skriver han:

Vi sitter då alltmer i samma rum, ett halvoffentligt, halvprivat rum med halvt stängda dörrar. Det är något av kollektiv och storfamilj över det hela. Facebook verkar vara del av samma mönster.

Andra bloggar om: , , ,

Diskussionen runt Veckorevyn och deras publicering av en positiv artikel om prostitution går vidare. Som jag tidigare skrivit har läkemedelsföretaget Sanofi valt att flagga för annonsbojkott – något som de flesta ser som en smula overkill. Andra postningar har börjat att fundera över det faktum att vuxna inte tror att unga kan tänka själva. Andra skriver helt enkelt mycket bra i en mindre högljudd form (i motsats mot båda sidor ;))
Slutsatsen är ändå att diskussionen i mångt och mycket bevisar att prostituerade är dagens spetälska. Tanken om det fria valet och rätten att ta ansvar för sitt eget liv och sina egna val verkar inte gälla den här diskussionen. Det är onekligen märkligt. Lika märkligt som att artikeln blivit anmäld till PON.
Andra bloggar om: , , , ,

På Disruptive pratade vi i paneldebatten om hur sociala medier kan komma att kräva att arbetsgivare blir ”snällare” när det gäller personernas privata liv och åsikter. Detta eftersom dessa mer och mer finns in-the-open ex.vis på Facebook. Ett exempel på hur en företagare missat ett enkelt faktum: att man som företagare vinner mer på att ha personligheter anställda än konforma kloner är historien om Markus Persson, vars färgade hår fick hans chef att gå i taket. Förutom att han ser ut som en livslevande avatar ur Second Life så gjorde hans chef en slät figur i sina försök att försvara sig.
Andra bloggar om: , , , , , , ,