Dumpat

Politikerbloggen basunerar att SD ”får” 666 600 kronor i partistöd. Självklart ska man bli upprörd. För så får det väl inte gå till i en demokrati? Jag menar: det är bara partier med rätta åsikter som ska ”få” pengar – typ kommunister och grönmuppar. Daniel påpekar själv att det hela faktiskt är enligt reglerna för partistöd:

Partier utanför riksdagen får stöd om de fått minst 2,5 procent av rösterna i hela landet i något av de två senaste riksdagsvalen. Sd fick 2,93 procent av rösterna vid valet i höstas.

Vad säger ni? Ska kanske också partistöd och andra demokratiska verktyg bestämmas av opinionens emotionella tyckande?

null

En tysk man är under förundersökning för att ha visat nazistiska symboler offentligt, något som är förbjudet i Tyskland. Symbolerna har han rakat fram ur sin (och sin ex-flickväns) hunds päls. Så nu gäller det för polisen att utröna om hunden varit utanför dörren eller inte… Vi tar det igen: polisen ska fundera om hunden varit utanför dörren – om den varit det så döms mannen. Om inte så frias han. Har tyskarna uppfunnit hundlådor för inomhusbruk? Och nej, jag är måttligt upprörd över själva rakningen – har ni sett Östermalmskärringarnas pudlar?