Deep:dump

Allvarligt talat – Dialects kundtidning Talk är bland det bästa jag sett i genren. Initierat, välskrivet, snyggt och relevant för många. Bra jobbat Abby Norm, Luna Park/Stergos!

Andra bloggar om: , , , ,

null

Josh gör som vanligt en briljant drift med mediernas konstanta försök att förklara hur ”farligt” saker som finns på nätet är. Det krävs känsla och kompetens att kunna skriva något så roande om en sån sorglig sak som mediernas försök att göra Facebook och dataspel till scapegoat.

Andra bloggar om: , , , , ,

null

Briljant idé. Man ser till att hemligstämpla såna backupband som antagligen innehåller lite jobbiga sanningar i säg 20-70 år. Och sen är det ändå borta – clean tape om man säger. Och samtidigt föreslår man att all datatrafik och telefontrafik från medborgarna ska sparas och göras så lättillgänglig som möjligt för sk ”rättsvårdande” myndigheter. Sverige är fan fantastiskt!

Andra bloggar om: , , , , ,

null

Anders Ahlqvist är IT-polis. Bara detta känns lite som en contradiction in terms. Nåväl. Han menar i en artikel runt fildelning att det är så svårt att få tag på fildelare eftersom polisen inte så enkelt kan begära ut namn och sånt bakom ip-numren. Samme Ahlqvist, förklarar å andra sidan att ”– Man ska inte skylta med information om sig själv.” när det handlar om sk bedrägerier på Facebook (som andra experter menar i princip är omöjliga när det gäller svenska förhållanden).

Andra bloggar om: , , , , , ,

null

Medierna tar nog nätverket ”Bara Bröst” som en kul och lite naughty grej. Själv blir jag fundersam över det de säger: visst – rent rättvisemässigt skulle det ju vara så att kvinnor borde ha rätt att flasha tuttarna på samma sätt som män flashar … sina. Samtidigt – det är ju ändå så att kvinnors bröst är något annat. Både till utseende, funktion och självklart – sexuell signal. Jag har lite svårt för förklaringen att det bara är en kulturell sak. Men för min skull får de gå barbröstade om de vill. Problemet är nog att de då får stå ut med att män(niskor) kommer att titta. Och nej, jag tycker inte att det är samma sak som diskussionen runt kalsonger i badet.

Uppdatering: Jennie B har funderat över det.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

null

Via en undersökning från företaget Salary.com, vars affärsidé är att sälja mjukvara för löneeffektivisering, har Aftonbladet hittat att svenskar maskar på jobbet. Gissa vad som tas som exempel? Josjälvklart: bloggar, Facebook och andra digitala saker (you know the scapegoating). Som ”nyttig” idiot används en forskare från Sociologen i Uppsala som underblåser att det ju är internet som är det stora felet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

null

Om du är man, fet och har bil och TV så riskerar du 40 % högre risk för hjärtinfarkt. Jahaja. Om man har fru då?

Andra bloggar om: , , , , , ,