Saker

Det här är nog den dummaste idén på länge: Ringen som visar hur viktig du är (via Schmut). Och det är roande att designerns säger:

Du kan köpa guld och diamanter, men du kan inte köpa sökträffar.

Joho.

deepbomb.jpg

På tal om Google. Blind Höna har hittat ett tidigare fall av namnet. Så frågan är om storyn håller om ett felstavat gogol.

deepbomb.jpg

Josh ironiserar över Aase Bergs, Nina Lekanders och (sic!) Ebba Witt-Brattströms indirekta dissning av Nobels Litteraturpris. Som vanligt med vass sarkasm. Kvotering känns fånigt – frågan är om feministerna skulle nöja sig med att man gjorde som inom idrotten: ett pris till kvinnliga författare och ett till manliga? Inte? Nähä.

deepbomb.jpg

Schmut ställer in vettig fråga, utifrån detta, som jag ofta funderar över:

varför anses alltid biologiska barn vara riktiga barn?

deepbomb.jpg

Johan skriver om Twingly-länkningarna.

Allt handlar i grunden om att jag är irriterad på att det verkar som att fler och fler svenska bloggare övergår från “nu skriver jag vad jag tycker” till “vad ska jag skriva om idag för att få fler sidvisningar?”

Jag tror iofs att det kan vara en sorts mellanting – dels att det många länkar till är det som intresserar många. Men också att fler och fler förstått att Twinglys backlinks ger besökare. Frågan är även här: är det fel att välja de länkar som kan ge fler läsare? Förhoppningsvis skriver man saker som intresserar en. Och därför vill man ha fler läsare. Alltså väljer man hellre länkar till de tidningar som har Twinglykopping än de som inte har det. Till viss del bygger Knuff på ungefär samma sak. Att samla ihop de nyheter som intresserar flest. Gissningsvis är det många som använder Knuffs framsida för att hitta stoff.

deepbomb.jpg

Mickey: det är inte gay med tvättsvamp – det är pensionärsvarning ;)

deepbomb.jpg

Så några warps:

citat #50454
Vafan? Man vet att det är något fel på en när man sitter och tittar på en porrfilm, och det enda man kan tänka på är “varför i helvete tar han med sig verktygslådan för att sätta ihop en ikeahylla?”

citat #50571
Ibland kan man undra om folken som gör teoriprogrammen är efterblivna, eller om de tror att det är efterblivna som laddar ner deras program. Och tror de då att en efterbliven vet hur man laddar ner programmet. Det är fan en fråga att diskutera. För har man med denna fråga med sådant svarsalternativ är man fan efterbliven: Fråga: “Vad menas med Singelolycka” – Ett av svarsalternativen: “De drabbade är ensamstående”