JPA och SR:s nepotistiska blogghat

Blogge har lyssnat på Johanna Parikka Altenstedts marterande i P1. Och hans slutsats är nog:

Att Sveriges Radio i det läget ger Johanna Parikka Altenstedt frikostigt utrymme att utan åtföljande debatt eller kritiska motfrågor lägga fram sin förljugna bild av vad som har inträffat inför hela svenska folket visar att gammelmedia inte förmår upprätthålla en demokratisk debatt, utan tvärtom förfaller till den nepotism som är så typisk för denna självutnämnda sändande elit. Man tycker synd om sin tidigare kollega och vill gärna ta tillfället i akt att sabla ner på de jävla bloggarna, som inte tycks vilja dansa efter gammelmedias pipa.

Det finns inte så mycket att tillägga. Vi går mot en tid där bloggarna får mer och mer makt vilket innebär att de inom old media som inte klarar av att dela makten (läs: statligt finansierad FNL-journalistik) över tanken kommer att fortsätta att demonisera de icke-journalistiskt utbildade personer som vågar uttrycka sin åsikt.

Uppdatering: Isabella går igenom vad som faktiskt förevarit. Vilket bara än mer sätter ljuset på hur JPA fullkomligt tappat koncepterna.

Uppdatering: Josh (nej, jag orkar inte börja att kalla dig för Joshua_Tree efter alla dessa år…) har skrivit om JPA och P1 och funderar över om journalisterna bakom programmet inte ska göra research och läsa de där ”otäcka hatiska bloggarna”. De har väl läst Blogge och mig och fått vatten på sin kvarn. Eller nåt. (Nej, Mymlan – jag drar inte alla journalister över en kam nu) Det som Josh också fascineras över, och som egentligen är lite off topic och läge för att lägga i en egen postning är det faktum att bloggandet anses kunna förklaras av JPA respektive andra mer kända personer. Det är fan medialogik i sin prydno.

Andra bloggar om: , , , , ,