Timat och numera bloggat

Också ett sätt att underhålla sitt personliga varumärke. Per Morberg är jävligt tjafsig och barnslig i en intervju i Metro. Som TV4-chef skulle jag bli rätt sned faktiskt. (Tipstack Kristina)

deepbomb.jpg

En gammal grej. Det började med att Dan inte fick se ut som han ser ut på skolfotot. Rektorns förklaring är så stiff och dum så hon borde få gå på dagen:

Ingrid Fredrikson, rektor på barn- och fritidsprogrammet menar att policyn är att man måste kunna identifiera eleverna på bilderna.
– Det var fotografens policy, och hör ihop med att skolfotokatalogerna är allmänna handlingar

Ett antal bloggar reagerade. Bland annat funderar Mymlan på sedan när skolfoto var identitetshandlingar. Problemet i det är väl att antagligen har polisen gett fotograferna en bulla om att folk måste vara identifierbara eftersom polisen gärna använder skolkataloger för att hitta ”skyldiga” till olika brott (vilket nu alla blivit varse). Jag vet – eftersom jag ifrågasatte det när jag jobbade som ungdomspräst (och fick en jävla massa skit från fältfritidsledare och vissa av poliserna för mina åsikter).

Sen visar det sig slutligen att Dan är son till en gammal nätvän till mig: Umeboshi. Och såklart är det en massa idioter som anser sig ha rätt att mena att hon inte gör sitt jobb som mamma. Såna personer äcklar mig. De där personerna är väl antagligen för felnavlade för att kunna förstå saker som yttrandefrihet, rätten till sin individuella stil och liknande saker. De är välkomna att debattera med mig. Men räkna med att det gör ont.

deepbomb.jpg

Hemnet släpper sin undersökning som visar att hälften av alla Svenskar bostadssurfar på Hemnet. Förutom att man nog kan fundera över den statistiska soliditeten i deras påstående så är det onekligen intressant att de skriver dålig svenska: ”svenskar” stavas med gemen initial bokstav. Dock kan man ju med det här bevisa att den svåra beroendeformen ”hemnetknarkande” antagligen är en större fara för svenska företag än Facebook…

deepbomb.jpg

Som marknadsstrateg så tror jag ändå att Ulf Svansbo, marknadschef för Köping, är lite väl överentusiastisk:

Jag är ingen expert, men man vet ju vad en annons kostar. Förutom tv-tiden är det all uppmärksamhet runt omkring också. Marknadsföringen går inte att värdera, men det måste handla om miljontals kronor.

och han har uppenbarligen rätt dålig koll på hur man värderar PR-värden…
Själv har jag bott i Köping. Jag är inte förvånad över att man anställer en marknadschef som inte har det minsta hum om marknadsföring.

deepbomb.jpg

Det här är inte att leka med: Cavalcade of Bad Bridal Fashion. Borde få vilken brudgum som helst att springa ut genom bakdörren (tipstack Dab och Clay)