Några korta kommentarer

Det blev väldans tyst på “anna” aka BRB. Och på “stina”. Det märkliga är att dessa troll aldrig kommenterar postningar som handlar om Burma eller liknande saker utan alltid bara där de kan provocera eller skriva ner den som postat något. Sug på den ni.

Och jag fattar inte det här med att folk, exempelvis på Facebook sätter en bild på sig själva som barn i sin presentation. What’s with you people? Tanken med Facebook och liknande saker är att nätverka, att hitta folk som man tidigare känt eller som man kan känna igen när man träffar dem. Sannolikheten att man känner igen någon från att man var så liten är minimal. Sannolikheten att man kommer att känna igen personen om man träffar dem IRL är minimal.

Insåg att inflationen är hyperbol inom bokbranschen. Jag beställde en bok av en känd bloggförfattare och fick betala närmare tvåhundra spänn. Idag fick jag se att samma bok säljs för en hundring på Bok&Bibliotek. Det är nästan snabbare halveringstid än på datorpriser.

Heroes har ett sjukt välskrivet manus och en story som är bland det bästa jag sett på mycket länge. Studio 60 har däremot inget av det fantastiska som gjorde Vita Huset/West Wing så trollbindande (nej, jag menar varken anna/BRB eller stina).

Den nördigaste applikationen på Facebook måste vara ZDNet Australias Speed Challenge. Jepp. Jag, Wass och Jack och några till kör ikapp. Med våra bredband… Dock – idén bakom applikationen är att skapa någon sorts översikt över hur snabba uppkopplingar folk sitter på i världen. Sverige ligger tvåa efter Finland men då finns det en viss bias i att det Finland har endast ungefär 250 testresultat medan vi svenskar är snabba på knappen och ligger på över fyratusen. Och att mäta en så pass fluktuerande datakälla som ett bredband är lite knivigt då färre testresultat sannolikt ger ett högre medelvärlde. Nördigt är det i vilket fall som helst.

För övrigt skulle jag vilja slå den som kommit på konceptet för Elons reklam. Hårt. Och länge.