Hon är osannolik

Jag har fört en vettig diskussion men har nu blockats igen hos Mamman. Så jag lägger ut min senaste kommentar här:

@Mamman. Vad gäller arbetslöshet så har du förstått fel – det är tvärtom. Svenskarna går mot en tid där vi kommer att ha arbetskraftsbrist. Ett exempel: Dalarna behöver 20000 fler personer inom en tioårsperion för att täcka upp mot alla pensionsavgångar. Visst – många mer ”enkla” jobb kommer att försvinna, vilket innebär att siffran kommer att gå ner lite men rent demografiskt så är inte arbetslöshet morgondagens problem… Och jag ser snarare att lärlingstanken ökar – jag jobbar med ett antal projekt där detta blir viktigare och viktigare för att kompetensförsörja företagen. För ett av de stora problemen är att den akademiska världen distanserat sig alltför mycket från näringslivet och den övriga verkligheten – det du lär dig är inte alltid det du behöver.
Jag skrev inte att alla ”gamla” lärare inte vidareutbildar sig utan att det inte går att säga att en utbildad lärare per se är bättre än en outbildad beroende på om den utbildade faktiskt har fräscha kunskaper eller sitter nöjd med sina tjugofem år gamla kunskaper.

@ullen. Det har du visst. Det är jag som är deepedition :)

ullen är fröken UL som trollade här förut.

Uppdatering: Och fan vet om det är värt att se till att utbildade lärare få en legitimation som Mamman föreslår. Åtminstone om man läser den här bloggen. Och särskilt när man läser referatet av ett uppenbarligen borttaget inlägg hos darling dvijdvs. Kan vi inte alla länka till henne så att hennes stämningsgillande ”älskling” (hur fan kan man skriva det om någon man är ihop med… inse att hon antagligen kallar honom det IRL och offentligt också… *ryser*) får lite att göra…