Facebook är inget nytt – bara något annat

Facebook-frenzyn håller i sig även om den blivit mer sansad. Men fortfarande är det många som vill sätta sig lite ”utanför” och förklara att det minsann inte är något för dem. Fine. Däremot tycker jag ofta att argumenten haltar lite. Senast är det LillaNovan som vill starta ett upprop mot Facebook.
För min del får man göra som man vill. Facebook är vad man gör det till. Det är inget nytt – det är bara en utveckling av saker som funnits tidigare men som nu kan användas på ett mer utvecklat sätt. Det är nätverkande, sällskapsspel, dejtande, leta-upp-gamla-vänner – whatever. Många tycker det verkar invecklat – självklart är det invecklat om man bara ger det ett par – fem minuter. Vad blir inte invecklat då?

Det finns en sorts dogmatik kvar när det gäller Internet. Att saker som blir populära ska ses som lite fult. Varför? Hur många skulle idag säga något sånt om telefonen? Eller bilen?