Det finns bloggare och det finns bloggare

och sen finns det såna som inte borde skaffat sig en blogg.

Ibland hittar man bloggar som är fascinerande på samma sätt som att vi människor fascineras av att se på när människor medvetet gör korkade saker. Mammans blog är en sån. Den skrivs av en person som uppenbarligen identifierar sig stenhårt i rollen att vara mamma. Så till den milda grad att hon också skriver om sin man som Pappan. Att hon konstant skriver om sig själv i tredje person gör det hela lätt surrealistiskt. Sen när hon inkonsekvenser som är komiska: hon kritiserar personer som kritiserar andra – för att i andra postningar kritisera personer. Hon skriver långa haranger om föräldraskap utifrån saker hon ”hört” – hela tiden byggande en bild av sitt eget liv som fascinerande. Hon tjuvlyssnar på mobilsamtal och dömer sedan ut personen som hon lyssnat på utifrån detta – hur den personen är som mamma osv. I några postningar är det omöjligt att kommentera – och dessa postningar innehåller rätt stark indignation mot olika personer, som, även om de inte namnges, knappast är svåra att identifiera om man läser tidigare diskurser i kommentarsfälten.

Förutom det väljer hon att använda sin Aftonbladet-blogg för att driva trafik till Stumpan-bloggen, något hon förklarar här: på sin Passagenblogg… Något som borde rendera fem minuters utvisning för cross-posting. Att det hela också är ett flagrant brott på överenskommelsen med Aftonbladet är väl säkert någon konstig kritik som hon tar personligt.

För det är en person som inte är kapabel till att skilja mellan sak och person. Det är en person vars enögdhet innebär att alla som inte håller med henne konstant är emot henne. Hon vet bäst och visar sig vara riktigt dålig på att faktiskt lyssna på vad kritiker säger. Förutom detta så väljer hon alltsomoftast att radera kommentarer som inte passar henne (eller stänga av funktionen). Ett MO som vi tidigare sett hos en viss Duva utan ammunition. Och som många andra utan självkritik så försöker hon påskina sig som offer för ”trakasserier”.

Jag gissar att hon kommer att ta bort de flesta av mina kommentarer från sin blogg. Trots att de handlar om hennes postning, men är kritik av henne.