Strandhugg 070810

På nåt sätt kan man fundera över hur många gånger man sett filmen ”Titanic” för att kunna avslöja ryssarnas bluff (och Reuters miss)?

deepbomb.jpg

Det ska bli intressant att se hur domen mot Linköpingsbon kommer att bli. Och oroande är slutklämmen på telegrammet:

Svenska Antipiratbyrån säger till SR Östergötland att tillslaget i Linköping är ett av de mer omfattande där bevis kunnat säkras.

Är det numera Antipiratbyrån som gör tillslagen? Sen när fick den organisationen polisiära fullmakter?

deepbomb.jpg

Lidbom refererar till en undersökning som visar att 80 % av läsare av nättidningarna inte prenumererar på dem. Vilket visar att synen på Internet som ett komplement till printeditionen är obsolet.

Den skickliga medieägaren ser webben som kanal, inte kannibal.

deepbomb.jpg

Förutom att det hela känns som julafton så är det roande att Blogg.se (som skapat Aftonbladets bloggplattform) än en gång får på pälsen:

Den här bloggen upphör nu och återkommer inte förrän Aftonbladet kan presentera en teknik som fungerar.

deepbomb.jpg

Beta Alfa berättar om Google News nya idé: att låta nyhetens huvudperson kommentera nyheterna. Kan onekligen bli intressant att läsa kommentarer från Usama bin Laden…

deepbomb.jpg

Betan har också sina dubier runt sajten Family.se. Själv blir jag för tillfället mest road av att se hur allt är ”party like it’s 1999″…

deepbomb.jpg

Oops – teknikens missunder. Google raderade egen blogg av misstag

Google felaktigt hade identifierat sin egen blogg som en spamwebbplats. När bloggen blev borttagen kunde en person som identifierade sig som Srikanth lägga in konstiga kommentarer på den internetadress där bloggen normalt ligger.

deepbomb.jpg

Lika-som-bär:
screen-dump020.png
Till vänster IDG:s tidning Ramavtal och till höger Resumé.