AFA använder våld

det gör USA med.

Politikerbloggen granskar AFA och förfasas över deras gatustridsmanual. I ingressen påpekar Daniel Alsén uppbragt att

Antifascistisk Aktion, som tilläts delta i Prideparaden i lördags, använder våld för att nå politiska mål

Ah, det måste vara en helt unik idé. Organisationen är ondast helt klart – att använda våld för att nå sina politiska mål?! Så förfärligt! Det gör ju inte USA och de allierade i Irak. Nej nej – det är ju en demokratisk mission för att rädda världen. Typ. Vilket ju inte har med politik att göra.

Och sponsorerna är upprörda. Kanske lite väl lättpåverkade – AFA må ha gått i paraden men det gjorde alla partier utom kd, och en hel drös med andra vars åsikter knappast fullt ut stämmer överens med Spendrups eller SL:s (om nu inte Spendrups plötsligt blivit liberala och gillar ex.vis gaytidningen Destroyer och diverse BDSM-grupperingar).

AFA har gått från att vara någon sorts anarkistisk rörelse till att vara en anti-demokratisk våldsorganisation, ja. Själv följde jag den anarkistiska rörelsen under den tid när man började att polarisera sig mellan pacifistisk och våldsanvändande. Så visst – man har våld som idé. Det som Politikerbloggen och andra glömmer är att såväl ANC som andra frihetsgrupper haft det. Allt utgår från vilken synvinkel man har.