Jag har käkat krossat glas idag

En intressant tanke är FindersKeepers som syr snygga väskor och lägger i saker som man hittat slängda. För att tänka över konsumtionen. (via dabitch). Själv är jag lite cynisk och tror att det är en smart viral marknadsföring.

deepbomb.jpg

Aftonbladet har låtit någon stackare gå igenom läsarnas åsikter efter artikeln om puckoparet som försöker förklara att de inte mår bra av att jobba. Tyvärr visar läsargenomgången snarare att svenskar är dumma i huvudet i allmänhet – så onekligen är parets snedsegling bara ett symptom. Jag får elitistiska utrotningskänslor när jag läser kommentarer från ”Lunken” eller ”Spånken” som frankt förklarar att vi ska ge folk matkuponger, eftersom bidragstagare ska inte röka eller åka på semester. Luddskallar. Samtidigt är ju problemet egentligen att Aftonbladet faktiskt skriver en artikel om puckoparet – som enkelt kan ses som rätt snedseglade och knappast kapabla att fungera i ett arbetsliv – och på något sätt sätter det som någon sorts normalitet när det gäller socialbidragstagare.

deepbomb.jpg

Dagens stora nyhet var att SVT hoppar av Arn-filmprojektet. Det hela förklarades med att SF inte kunde leverera den kvalitet som SVT förväntat sig. Martin Jönsson sätter det hela i sitt sammanhang:

Att ”materialet inte håller den kvalitet som vi hade förväntat oss” är det lättaste i Carlssons uttalande att tolka. Det är nämligen lögn. Arn-filmen skulle kunna vara hur usel som helst – det är det mycket möjligt att den är – men SVT-chefen skulle aldig såga den av kvalitetsskäl. Vi talar trots allt om mannen som in i det sista försvarade SVT:s kalkondrama ”Snapphanar” i fjol och hävdade att det var en succé, trots att tittarna flydde som vildsvinsgaltar i Göingeskogarna efter att ha sett det första avsnittet.

Guillou menar såklart att det är något mot honom personligen. Oväntat.
Jag tror precis som Jönsson att det handlar om kalla fötter, och insikten om att TV-filmer idag hamnar i DVD-realådan innan SVT ens lyckats att få in dem i sin tablå. Surt sa räven om de nya medierönnbären.
Uppdatering: Aftonbladet kör någon sorts mashup av rykten och sammanfattning: Dumstrut på om ”Arn” blir succé

deepbomb.jpg

Det har dividerats en hel del om en ny sökmotor vid namn Blackle. Som är svart och därför ska spara energi. Problemet är att det bara är för datorer som använder gamla katodskärmar. Resten är – niente. En av kommentarerna hos IDG visar dels att IDG lagt ner sin reserach-avdelning och dels att det hela bara är en briljant marknadsföring av Heap Media:

Det finns faktiskt lite att vinna på det med tyngd på lite. på en LCD skärm drar det mer att visa en svart pixel än en vit, på en CRT skärm drar det 15 watt mindre att visa svart istället för vit.
Det är ungefär 75% LCD skärmar som används idag.
och besparingen ger ju bara 15 watt så det är mer tanken som räknas. Men om alla med CRT skärmar skulle använda den här och dom med LCD använder ”vanliga vita” google så skulle det ju vara bra.

En enkel sökning (Blackle +miljö) på Google visar att de lyckats. Ett exempel på att när miljön (eller valfri opinionstrend) går in så går vettet ut.

deepbomb.jpg

Thailändska poliser som är elaka mot folk ska få den disciplinära åtgärden att ha ett rosa band med Hello Kitty-märke på sig. Det ska enligt den outgrundliga logiken göra dem snällare. Med insikt om hur hårt Hello Kitty-figuren marknadsförs låter det snarare som ett sätt att dunka in den i ett nytt folks medvetande. Anime goes official.
Uppdatering: Bloggen Fotbollsnördar skriver också om det med en viss bitsk ton.

deepbomb.jpg

Kan någon förklara den här TT-AFP-notisen?

Kvinnliga arbetare omkom i gruvras
Två kvinnliga gruvarbetare omkom och fyra andra skadades när delar av en gruva rasade samman i det mineralrika Katanga-området i Kongo-Kinshasa.
Kvinnorna arbetade i tennstensgruvan när olyckan inträffade i lördags, rapporterade FN-stödda radio Okapi på måndagen.
Tre av gruvarbetarna var flickor under 16 år. De flesta av gruvarbetarna i området är kvinnor.

Alltså. Det är en viktig nyhet att det var kvinnliga arbetare som dog. Och två dog, fyra skadades – men tre var under sexton år. Och de flesta av gruvarbetarna i området var kvinnor. Om man tar det sista så är ju rubriken rätt meningslös. Liksom att den, jämfört med många andra gruvolyckor handlade om en liten del skadade och omkomna. Onekligen får man en känsla av att det är någon vag feministisk tanke om stackars kvinnor som jobbar i gruvor bakom. Frågan är då – på vilket sätt skulle det vara bättre att de inte gjorde det? Hade det på något sätt varit bättre om det varit män som dött? Och hade det ens blivit en notis om det? Det verkar som jämställdhet i arbetslivet bara gäller vissa jobb och vissa delar av världen.

deepbomb.jpg

Slutligen. Lidbom på Vassa Eggen gör en konstig vändning: Eliten är för liten. Vafan?! Den kan väl inte vara för liten! Ok, att det inte går att driva en tidning som Fokus eftersom de flesta knappt kan stava sig igenom Aftonbladet men att önska sig en större elit?! *ler*