Blogghugg på strandvägen

Galatea aka Angela vet alla att jag adores. Hennes mor är fasen lika mycket min idol efter det här:

”varför samlas allt slödder på såna här ställen? jag står inte ut med fattiga människor. står. inte. ut.” sa mamma och drog iväg mig mot bilen. ”varför kom vi hit överhuvudtaget?” undrade jag irriterat. ”för ibland måste man få en inblick bland de opriviligerade för att uppskatta sitt eget liv!”

deepbomb.jpg

Förutom att jag tycker att Norrlands Gulds senaste kampanj är lite otajmad så är det ju ganska roande. Tillsammans med Örjan på Cheap Monday har man tagit fram en serie jeans som, förutom att ha Norrlands Guld-logotyp, också har inbyggd ölöppnare. Det sistnämnda skulle jag direkt kunna betala några hundra för.
Och ännu ett exempel där reklam, livsstilsprodukt och användaren själv samarbetar i marknadsföringen. Och det är onekligen en modig idé att få folk att betala 800 spänn för att göra reklam för ett ölmärke. Å andra sidan har såväl Camel som Marlboro gjort det förut.

Uppdatering: Det här har antagligen med saken att göra :)

deepbomb.jpg

Medan många spenderar tid med att skriva om saker som redan omskrivs mycket så brukar Mickey hitta de där konstiga nyheterna. Och nu har han hittat en om att en australiensisk militärbas blivit anfallen av 3000 känguruer. Det roande är att han också beskriver hur australiensare uppenbart är rätt måttligt förtjusta i djur som svenskar antagligen anser vara gulliga.

deepbomb.jpg

Sånt här fascinerar mig: inkonsekvenser. Dagens Media är en tidning som tar upp reklam- och kommunikationsbranschen. Man lever av oss. Men väljer att förlöjliga saker som upphovsrättsintrång och rätt till bilder. RvdB, chefis på tidningen väljer att dissa allt vad normal upphovsrätt heter i ett svar till Disney, som reagerat över att tidningen snott layouten från Pirates of the Carribbean till sin banner för sin Almedalsblogg. Det är också roande att RvdB försöker påskina att deras blogg skulle handla om något sorts ideellt arbete:

vår icke reklamfinansierade blogg om Almedalen

Följaktligen är den bloggen inte kopplad till själva modertidningen? Eller försöker han påskina att alla banners som blinkar och härjar på DM inte är reklam? Klart en hög plattnackepoäng.

deepbomb.jpg

Isabella skriver om att Metrobloggens nyöppnande inneburit en mängd nya bloggare och massproduktion av inlägg. För att tjäna pengar. Vad gör det för bloggandet? Antagligen mycket lite positivt men antagligen inte så mycket negativt heller eftersom idag kan man lugnt säga att bloggandet är en stabil och inte längre ”ny” företeelse.

deepbomb.jpg

Bloggen Tre flickor, tidigare känd som Solusfemina, skriver bra om identitet: Vem är jag och varför …

deepbomb.jpg

Lisa skriver om sin datorhistoria: Teknikens under och man kan också känna ett uns av nostalgi. Det var måhända inte bättre förr, men det var många gånger lite roligare. Och för att spinna vidare på tekniken och livet så har Alter Ego funderat över hur man prioriterar sitt internetliv.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,