Ett litet bloggdrev

Politikerbloggen jobbar för tillfället hårt (det är ett litet internt drev som Svensson satt igång – för tillfället har man skrivit 22 postningar på mindre än ett dygn) med att avslöja ett bidragsfusk inom SSU i Värmland. Är det så att Kalle försökt få pengar genom att ange fel fakta så är det riktigt illa. Samtidigt är jag rätt bekant med personen ifråga och jag har lite svårt att se att han skulle gjort något sånt (något han själv också påpekar). Det intressanta är att det som faktiskt avslöjas är att socialdemokraterna fortfarande är urusla på controller-funktioner (trots vad Big Chief säger).

Och tittar man på vad det hela verkar vara kan det nog mest handla om slapphet – något som Kalle visade när han inte städade en lägenhet som en annan kompis fick ta över ;)

Det enda man egentligen avslöjat är att restaurangen som Kalle numera jobbar på ligger i källarplan. Detta då något ljushuvud på SSU Värmland förklarar att ”Kalle har gått under jorden”. Och sen får man tag på honom på sitt jobb…

Ett större problem är att politiska partier inte lär sig av tidigare ”skandaler” och ser till att medieutbilda sina företrädare. En del väljer att inte kommentera istället för att försöka hantera frågan för att nå ut till opinionen, en del låter munnen gå lite hur som helst och skapar därmed förvirring.

Tyvärr grundar det hela sig i samma åsiktskonglomerat som gör att socialdemokrater nu tar skarpt avstånd från Göran Persson på grund av att han blivit senior konsult på JKL. Och det blir roande när socialdemokraten Eva-Lena Jansson menar att Ingvar Carlsson minsann kunde få ha kvar ett rum på kansliet men inte GP:

Vad jag vet jobbade inte Ingvar Carlsson på JKL. Persson har ju gjort sitt val var han har sina arbetsuppgifter. Man kan inte hänvisa till hur det jämt har varit utan måste se hur situationen är just nu

Hon glömmer bort att Ingvar Carlsson bland annat jobbade med lobbyverksamhet för att få OS till Stockholm.

Uppdatering: Claes de Faire har skrivit en rätt märklig artikel på Expressen om Persson och JKL. Vad han egentligen vill säga med den är väldigt svårtytt.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , ,