Söndaglig round-up

Det här är konstigt skrivet:

Ari Behn hade ett tvivelaktigt förflutet som författare…

Eh… dopad? Snott allt? Expressens Johan T Lindwall verkar vara lite bakis idag.

DN rapporterar om den svenska folksjukdomen (sic!) sömnbrist. Själv väntar jag bara på att någon kommer att anklaga a) Internet b) TV c) individualismen och den nya ekonomin.
Uppdatering: En som ger sig på kvällstidningarnas rapportering om det här är Fröken Look som menar att allt handlar om att skrämmas. Onekligen ett intressant uttalande från en PR-konsult som borde vara intresserad av att hålla sig på god fot med journalister.

Det här kan man kalla guilty by association eller kollektiv bestraffning. Flygplatsen Heathrow vill hindra en stor miljödemonstration och begär därför att polisen ska gripa miljöaktivister om de råkar befinna sig på flygplatsen. Det innebär i princip att fem miljoner britter kan gripas om de kommer till flygplatsen eller befinner sig på vägarna i närheten. Det hela får ”1984” att framstå som en positiv framtid:

Om BAA får sitt domstolsförbud, så kan miljövänner fortfarande åka till Heathrow. Men bara under stränga villkor. De får bara samlas på tre platser i utkanten av flygplatsen, förutsatt att de är få. Och de måste uppge namn och anmäla besöket 24 timmar i förväg.

Den omskrivne TV-läkaren Carl Troilius har figurerat i media tidigare. Och jag tycker att Realtid gör rätt som namnger honom eftersom mediernas ”TV-läkaren” knappast varit kul för mer kända läkare som figurerat i TV (Troilius har varit med i dokumentärserien ”Plastikkliniken” i Kanal 5 – 2003… Själv har jag aldrig hört talas om den serien.)

Det verkar som många är förvånade över att det bara är Telia-kunder som SOS Alarm kan positionera (triangulering). Det har ju Telia satt som en [[USP]] i sin reklam: Vilse.