I korta drag

Allvarligt: det är bara på sommaren som en sån här nyhet: Partipiskan ändrade debattinlägg blir stor. Eller så är det någon sorts naiv tro att moderaterna skulle vara mindre styrda av partiledningen än andra.

Sabina Fogenberg skriver i en nätkrönika för Aftonbladet att ibland skäms jag över att tillhöra generation X. Hon är sjutton år. Sorry Sabina men du kan aldrig tillhöra [[Generation X]]. Du är möjligen [[Generation Y]] eller MeWe.

Helt galet onekligen: Öppnade mejl och sparkades men det hela visar väl snarare hur jävla korkade cheferna var när det gäller HR (Human resources – coolt uttryck för personalpolitik) snarare än att den som fick sparken skulle gjort något fel. I slutänden är han gissningsvis glad över det eftersom det hela visar på ett sjukligt kontrollbehov hos chefen hans. Såna är aldrig bra att ha med att göra.

Ullmattor med ett (nästan) reklamigt budskap. I like. Kolla hos David: Dan Golden wool rugs

Roland Spånt väljer att jaga Alliansens hemnära tjänster-avdraget genom att dels fortsätta kalla det ”pigavdrag” samtidigt som han hävdar att det hela handlar om ”grillkockar” och andra. Förövrigt jiddrar fil.dr Spån(t) mest vidare. Visst – han är roande när han skriver

Våra konkurrentländer stöder IT och användning av datamusen – den svenska regeringen stöder Sydeuropas partyfixare och jakten på dammråttor.

men det hela är mest bara märkligt. Ja, jag håller med om att det hela är invecklat men att dissa det hela rakt av känns som om hans hela leverans är betald av någon annan. Och då vår lokale riksdagsman Peter Hultqvist använt sig av Spånts argumentering så är det onekligen intressant att inse att PH gjorde det innan Spånt själv kom med sin debattartikel. Undrar vem som betalt Spånt egentligen…

Andra Sidan även känd som West har fått ett litet spel: han tycker att alla som inte kan hantera språket rätt ska sluta blogga. Jag brukar gilla elitism. Men det här känns lite som att sparka på nåt som är rätt meningslöst att sparka på. Och hela argumentationen bygger på att bloggandet är något annat än ett nytt format att kommunicera på. Hjärndöd argumentation. Och jäkligt kontraproduktiv: det som Andra sidan hävdar: att uselt bloggande skulle tysta bloggosfären är enkelt motbevisat: bloggosfären sägs styras av Schulmans, tidigare var det Skugge som var bloggardrottning. Dessa kan knappast kallas kallas högkvalitativa bloggare… Bullshit argumentering.

Man kan inte annat än att hålla med Blogge när han kallar det en värld uppknullad bortom all igenkännlighet när man läser det här: Fyra döda i kraschade tv-helikoptrar och än en gång inser att amerikansk rätt innebär att man kan bli dömd för något även om man i princip är indirekt ansvarig för situationen. Bea har också skrivit om denna absurditet. Samtidigt är det ju samma märkliga rättshaveri som gör att en svenska, Annica Östberg, sitter fängslad i Kalifornien.