Short but good

Brian May har tagit examen i rymdfysik. Men journalisten verkar ha problem med m-et på tangentbordet:

har varit intresserad av astronomi var edförfattare till boken ”Bang! Universums kopletta historia”

Och ännu mer roligt är att TT tror att det är någon sorts semester att jobba på en avhandling vid ett observatorium på Kanarieöarna…

Media har svårt att hantera bloggosfären. Det är inget nytt. Det man gör är helt enkelt att plocka in ”sina egna” och utnämna dem till bloggkungar och -drottningar. Det gjorde man med Linda Skugge och nu med Schulmans. Det är bara att inse och låta vara. DN gör en hjälteartikel runt Calle, Alex och Katrin. Mest tröttsamt. Roande är att jämföra Bloggportalen, vars träffräknare omdebatterats förut med Knuff.se:s listor. Alex väljer sin statistik och blundar för att hans blogg inte är mest länkad alltsomoftast.
Själv är jag mest fascinerad över att de lyckats att skapa sina varumärken utifrån att vara elaka mot andra.

Uppdatering: Chadie på Kulturbloggen är en smula upprörd. I Jag förstår: DN vill ge bloggen dåligt rykte – det är vad allt går ut på.

Bloggare fungerar i ett nätverk, även en med väldigt få besökare kan rekordsnabbt nå ut med något.
Detta nätverkande och att länka till varandra är en central del i en blogg.
När länkade Schulman till någon annan blogg?

Det är väl till de andra inom familjen. Man kanske bäst skulle kalla Schulmans för en ”bloggmaffia”.

Johanna Graf skriver om Thorsten Flinck och påpekar att han som ung var klasskamraten från helvetet. So much for the loser-touch.
Uppdatering: Någon har skrivit ett vansinnigt förvirrat inlägg endast med versaler i hennes blogg och utger sig för att vara ”Mr T”. Flinken har uppenbarligen fått låna en dator…

Everything changes, nothing remains… berättar om hur en telemarketer försöker få honom att försäkra sin säng. Galet minst sagt. Roande. Och ett bevis för baksidan med att jobba på provision.

Rebecca är klockren: Perspektiv

1) Den danske fyllesupporter som nästan misshandlade en domare under en fotbollsmatch i våras riskerar upp till tre års fängelse. Läs mer här.
2) En allsvensk fotbollsspelare som bevisligen misshandlat sin fru döms till 90 timmars samhällstjänst.

Money talks, bullshit walks.