Facebook hotas av stängning

När nu svenskarna börjat att hitta till Facebook så hotas sajten av stängning på grund av en långdragen tvist mellan Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans arbetsgivare som var studenter på Harvard. De anklagar honom för att ha stulit hela upplägget för sajten. Visserligen vore det märkligt om Mark Z inte ser till att förlika det hela eftersom Facebook hela tiden utsätts för bud från de riktigt stora drakarna och han själv håller hög svansföring när han förklarar vad han anser sajten vara värd.

Uppdatering: Mer om det hela hos E24.

Enligt Mark Zuckerberg ska han ha arbetat totalt sex timmar med kodning på frivillig basis för Harvard Connection som sedermera bytte namn till Connect U. Han säger vidare att han trodde att sajten var en personalsida och inte ett socialt nätverk.

Tre månader efter att han lämnat teamet lanserades Facebook.

Uppdatering: Domaren i målet anser att ConnectU:s bevis är svaga.