Saker en lördag

Mymlan skriver om sitt jobb som journalist när samhället undflyr sitt ansvar för de minsta. Intressant ur ett medieetiskt perspektiv.

Alter ego skriver om paret Schulman som båda nu kan räknas in i ”värstingbloggarnas” lista: Faran med paret Schulman och AE tar upp Schulmans rätt märkliga syn på det ansvar som faktiskt tryckfrihet handlar om. Själv tycker jag Alex är mest korkat trist.

På tal om par i bloggvärlden så är det intressant i den lätt roande postningen som I’m ugly but I’ve got a blog postar: Bloggen som terapi. Men har glömt bort Drottningen och Josh som ett ytterligare bloggande par liksom Lotten och hennes djefla man.

Rolling Stone har ett par artiklar om skivindustrins nära förestående död: The Record Industry’s Decline och The Fall of the Record Business: What Next?. (via M3). Problemet är väl att skivindustrin gjort samma fel som många tidningar tidigare gjorde – man väljer att stirra sig blinda på produktens atomära existens istället för dess idé.

En vacker text om ett barn: Min unge är en reklambebis.

Det svenska ”näthatet” är rena Bullerbyn mot den kvinna som nu får sitta sex månader i fängelse efter att ha stalkat en bloggare. (via idg)

Bea beskriver den sk ”bloggsjukan”: Bloggskadad?

Efter att ha blivit nekad att livförsäkra mig med en dålig ursäkt om att jag skulle vara fet (egentligen handlar det med största sannolikhet om min tidigare sjukdom) så är det intressant att läsa Vassa Eggens postning om hur mycket Internet väger.

Josh skriver om den upphettade diskussion som startat om värdet hos amatörrecensioner av böcker: Bloggarna kring runda bordet – helt klart en diskussion som är en sorts avknoppning av den större diskussionen runt värdet av user generated-media.

På tal om böcker så hittar jag The Big Read – Top 100 Books hos Älvan. Jag orkade inte ens gå igenom den långa listan. Men uppenbarligen har jag antagligen läst endast ett fåtal av böckerna då listan innehöll Rosamunde Pilcher-böcker…

Tankar om stort och smått har hittat en fantastisk bröllopsbild.

Banal känner sig kränkt av låten ”Dunka mig gul och blå” på samma sätt som crocs aka Foppatofflor kränker mig.

Välutbildade använder Facebook, loosers Myspace. Åtminstone enligt den undersökning som E24 refererar till.
Uppdatering: JMW skriver om hur en skissartad bloggpost blir en rapport och en världsnyhet.

Elin Alvemark skriver om Web 2.0 och dissar den trendkänslighet som börjat finnas även inom nördkretsarna: WEB 2.0 ÄR ETT OKEJ ORD – SLUTA FJANTA ER (via Bisonblog). Problemet är väl när early adopters ser sin egen existens som starkare värde än det som de väljer att använda.

En mycket nitisk redigerare råkade bleepa bort alla referenser till Gud i en film: ’God’ References Are Removed From Movie. Oopsilanta.

En sista roande återblick: Researcher recenserad.

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,