Jag behöver er hjälp!

Disclaimer: Många kanske missade den här postningen så jag återpostar den, något reviderad.

Jag ska göra en utställning om sociala medier, bloggar och virtuella världar för OmForm. Jag behöver samla på mig missförstånd, misstolkningar och missuppfattningar om bloggande, Second Life/WoW, YouTube, Internet som man möter. Tanken är att utställningen/dokumentationen ska fungera som en sorts [[FAQ]] – dvs. varje påstående kommer att få ett svar som bygger på den fakta som lätt glöms bort i allmänmedias sökande efter det upprörande.

Så skriv i kommentarerna saker som ni mött när ni berättat att ni använder internet, bloggar eller spelar spel. Om ni inte vill skriva i kommentarerna kan ni jättegärna maila min jobbadress: niclas/at/heimercompany/./se.

De missförstånd jag hittills skissat på är:

  • Bloggar är en dagbok på nätet
  • Internet är mest porr, extremism och skitsnack
  • Second Life är ett spel
  • Den som är mycket på internet är asocial
  • Internet är ett komplement till andra medier
  • Det går inte att lita på information som ligger på Internet
  • Alla kan inte använda internet
  • Det är bara ungdomar som använder chattprogram och communities
  • Det är bara unga som spelar spel
  • Datorspelande gör människor dumma, våldsamma och asociala

Om ni vill och har möjlighet så skulle jag gärna också ha med webcam-inspelningar där ni berättar hur det virtuella livet påverkat ert liv – och hur ni tror att vardagen kommer att se ut i framtiden när det gäller sociala media, digital verklighet och internet: för er själva. Dessa kommer eventuellt bli en del av utställningen.

Antingen kan ni skriva direkt i kommentarerna eller maila mig filmer och vanliga missförstånd: niclas/snabela/heimercompany/punkt/se


Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,