Littorin-gate

Jag såg den omtalade intervjun som återberättas här och jag kunde inte låta bli att fundera om inte Littorin lärt sig något av att jobba på Kreab, vars egna marknadsföring tar fram att de är bra på ’crisis management’. För det är intressant att välja att, som Aftonbladet kallar det, göra en mops – dvs. förklara att alla har fel men att man gör som alla vill för att få lite lugn och ro.

Morian påpekar något intressant som jag också funderat över: i vems intresse ligger att den här ’affären’ briserar? Och att den gör det just nu? Fr a kan man ana att Littorin själv börjar inse att han lirar rätt ensam på sin planhalva – även om Reinfeldt uttalat ett stöd så är det svagt.

Friktion fortsätter att plocka poäng (läs deras postningar om Littorin). Bland annat genom att lägga ut Littorins uppsats’ Abstract: Littorins abstract efter att lite frankt påpekat att man kan undra varför Littorin så länge valde att mörka och vägra lämna ut sin uppsats.

Att det nu också visar sig att Littorin även varit slarvig med sin akademiska tid i Lund borgar för en fortsatt diskussion – och att han kommer behöva arbeta hårt för att bli tagen på allvar igen.

Det blev också rätt komiskt när general Björklund gick ut och förklarade att regeringen ska ta krafttag mot lärare som inte har behörighet; dvs. lärare som inte har fullödig akademisk examina…

Andra om: , , , , , , ,