Dumheter

Om något händer i ungdomsvärlden så utgår folk alltid att det handlar om något annat än människans ondska. Manhunt 2, ett våldsamt spel i Postal-stil, får nu bli scapegoat för ett mord: Censors ban ’brutal’ video game och blir förbjudet. Med samma märkliga ”det-är-något-annat-än-människans-uselhet”-argument försöker Örebro kommuns tillståndsenhet att stänga ner internetcaféer tidigt på kvällen, och därmed förbjuda night gibbs, genom att mena att online-spel går under automatspelslagen. För ”den tekniska utvecklingen har inneburit att datorer i nätverk bör ingå i den lagen”. Det intressanta i den tolkningen är att man, i en mycket snäv tolkning, då kan säga att alla datorer som är kopplade till Internet också ska lyda under automatspelslagen…

Sen det kanske dummaste av allt: Safari är släppt till Windows… Min enda fråga är: varför i helvete då?

Andra om: , , , , ,