Metrobloggen skapar rubriker och leenden

Faktiskt har Dagens Media gjort ett rejält knäck runt nyheten om Metrobloggen. Och onekligen finns det en hel del fascinerande delar att läsa i den FAQ-blogg som Karolina Lassbo skriver i (dvs. Metrobloggen/Metrobloggen…). Man kan börja med något som helt enkelt måste ses som ett klassiskt citat:

Tre öre låter kanske ganska lite, men nej, tre öre är väldigt mycket.

Jo. Jättemycket. Särskilt när det dels handlar om att du måste ha 5000 sidvisningar en månad för att ens få ett av dessa Master Card och sedan dras 30 % skatt – och har man andra inkomster läggs denna inkomst ovanpå andra inkomster vilket oftast innebär en markant högre skatt… Jojo…

Mer då? Det här är rätt fantastiskt roande:

Vi har upptäkt att Explorer 7.0 fungerar dåligt i Metrobloggen. […] använd någon annan webbläsare om du vill att bloggen skall fungera helt perfekt.

Jo, för vanliga dödliga är det ju enkelt att bara byta webbläsare. Testkörning någon? *visslar på den kända låten ”Det börjar likna Blogsoft banne mig”*

det här med att Metro verkar vara sjukt oroliga för att någon annan ska börja lägga in egna annonser.

Fråga: Jag har problem med att ladda upp bilder (vanlig gif-fil). Kommer bara till en sida som säger ”fel, kontkta kundtjänst”.

Svar: Prova att spara om bilderna som .jpg eller .JPEG, prova sen att ladda upp dem, det kanske går bättre.

Hypotetiska svar med större sanning i det hela: animerade giffar kan ju användas för att göra reklam med… Annat hypotetiskt svar: utvecklaren har huvudet under armen.

Och så slutligen. Kortet som man måste få utfärdat på sig, och som kostar rejält att använda sig av är kopplat till Banque Invik. Som alltså ägs av Kinnevik. Som äger Metro. Så de pengar som uttag och kort kostar går tillbaka. Det är en fantastisk affärsidé hela Metrobloggen. För Metro och dess ägare…

Uppdatering: Citronmuffin skriver också om diskussionen runt copyright och att Metro friskriver sig från såväl utgivarskap men också från att behöva ge betalt för att använda texter från bloggarna: användaravtalet på metrobloggen.

Schmut är ofantligt roligt elak. Särskilt slutet är leendeframkallande.

Andra om: , , , , , ,