Om att döda monster

Det är inte bara i Sverige som en pedofildebatt bland bloggar fått webbhotellen att stänga ner både det ena och det andra: LiveJournal har fimpat ett antal bloggar och forum som på olika sätt haft ämnet ”sex” som intresse. I ivern, eller genom en mycket usel sökformulering, så har de lyckats att fimpa ett antal bloggar och diskussionsforum som inte på något sätt egentligen borde blivit raderade. Six Apart har fått det hett om öronen efter att nätanvändarna blivit riktigt pissed off. Och det hela visar på en ytterligare svårighet med att låta regelverket styra utan att utilisera varje konsekvens:

LiveJournal’s abuse staff has defended pulling the plug on the communities by saying: ”Material which can be interpreted as expressing interest in, soliciting or encouraging illegal activity places LiveJournal at considerable legal risk.” That led one user, ”femmequixotic,” to reply: ”I list ’gay marriage’ among my interests–that is illegal in my state. With this wording my journal could be deleted, without warning, for the fact that I support equal rights of marriage for all.”

Om den svenska tjofadderittan (läs en sammanfattning hos Åsiktstorped: En sammanfattning av historien kring Pedofil.se så finns det inte så mycket att säga mer än att vi människor har en tendens till drevmentalitet – det som många anklagar journalister för.

Den som jag tycker tillhör de mest sansade i debatten är Alter Ego som sammanfattar själv grundfrågan mycket bra här.

Det sjuka visar sig finnas inte i den, enligt min personliga åsikt suspekta sajten om pedofili, utan i motståndarnas nästintill sjukliga och våldsamma motstånd mot alla som är av en till dessa motstående åsikt. Det finns en sorts everything goes-mentalitet där alla normala etiska och frihetliga åsikter anses ointressanta eftersom det helt enkelt handlar om att ”skjuta monster”. Exempelvis har Blogge har blivit polisanmäld av nån riktigt surrig jävel (ännu en meningslös polisanmälan) – [[Jonathan James]] (?) eftersom han a) har speglat det inlägg på pedofilsajten som gjort så många personer upprörda och b) återpublicerat ett mail där personens telefonnummer finns med.

Patetiskt är hur den kristna ”oberoende” samhällstidningen Världen idag försöker ta åt sig ”äran” över att sajten stängts: Världen idag. Lotta H får sina fiskar varma efter sin postning Pedofiler, censuranklagelser och Aftonbladet Blogg både från personer som anser att AB varit för hårda mot motståndarna men också från personer som undrar hur i helvete en journalist kan hylla ett nedsläckande av en blogg. Åsiktstorped har försökt att få svar men det hela har blivit någon sorts duell i halvkvädna ord. Och i sedvanlig idioti så väljer många att förklara att den som talar emot att man med vilka medel som helst får släcka ner och ta bort det som är misshagligt är ”pedofilvän”.

Problemet är helt enkelt att motståndarna förvandlar sig till samma monster som de vill bekämpa. För att skydda det onda kan man tänka sig att gå mycket långt när det gäller att välja det onda som medel.

Sajten, som så många ville ha stängd, är uppe igen och nu väl känd. Alltså har motståndarna till sajten fullkomligt misslyckats och istället skapat ett varumärke (via Alter Ego Resonerar). Det kunde man räknat ut med lilltån. Så hela kriget var meningslöst – kontraproduktivt eftersom den pr som sajten fått är gigantisk och varenda pedofil på nätet vet nu att sajten finns.

Andra om: , , , , , , ,