De goda blir alltid korrupta i slutänden

Hittar den här artikeln via Sara: Emmas skolväska är packad av svek och onekligen kan man lätt förstå Sandahl:

Och i mina ögon bör en antimobbningsorganisation som tar ställning för kollektivet – mot den mobbade – på allvar överväga sitt existensberättigande.

Tyvärr är jag knappast förvånad. Friends är beroende av pengar. Deras agenda förändras desto mer pengar de behöver få in för att skapa cool reklam. Om jag är cynisk (Sara kommer säkert bli skitförbannad :))? Självklart. Jag har fan jobbat i kyrkan. Organisationer som har sitt existensberättigande i att vara goda blir alltid i slutänden korrupta. Eller består av alltför illa utbildade personer som har svårt att nyktert se på situationen. Det är väl det som kvinnan i Aftonbladetartikeln faktiskt lyckats med – att misslyckas med att ha sin organisations grundläggande perspektiv för ögonen.